Som 27-åring, i juni 2022, vant Matt Fitzpatrick sin første grand slam-tittel, og løftet US Open-trofeet på Brookline. Han vant ett skritt foran Will Zalatoris og verdens nummer 1 Scottie Scheffler. Han ble med på verdens topp 10 for første gang i karrieren.

Matt Fitzpatrick vinner av US Open - via Twitter @usopengolf

Matt Fitzpatrick vinner av US Open – via Twitter @usopengolf

Som så ofte på US Open, møtte verdens beste spillere en tøff bane, som testet og utfordret alle områder av golfspillet. Favorittene ble imidlertid raskt plassert i spissen under de første rundene med tilstedeværelsen av Scottie Scheffler, Collin Morikawa, Jon Rahm eller til og med Rory McIlroy, på toppen av ledertavlen.

Det var til slutt Matt Fitzpatrick og Will Zalatoris som tok ledelsen i turneringen søndag. En treveis konfrontasjon begynte deretter mellom disse to spillerne og verdens nummer 1 Scottie Scheffler. Etter en dundrende start på spillet fra Masters-vinneren med fire birdies på sine første ni hull, sto disse tre spillerne i et lommetørkle.

Et av vendepunktene i turneringen var en 16-meters putt på det 13. hullet av engelskmannen Matt Fitzpatrick for å returnere til co-leader, da han hadde startet sitt comeback med en bogey den 10. og deretter den 11. Han signerte en ny birdie på hull 15.

I mellomtiden bommet Scottie Scheffler muligheter til å ta poengsummen og signerte en total -5 i klubbhuset. Den siste kampen kom på tee 18 med følgende score: Fitzpatrick -6, Zalatoris -5.

Engelskmannen feilplasserer ansiktet sitt i bunkeren mens hans amerikanske venn finner fairwayen. Matt Fitzpatrick treffer så på dette tidspunktet i turneringen, som sikkert er nær vinnerskuddet, en fairwaybunker falt mindre enn 5 meter fra flagget og ga ham et putt for seieren.

Zalatoris finner også greenen litt nærmere enn engelskmannen. De to mennene signerte begge en 2-putt, Will Zalatoris gikk glipp av muligheten til å snappe et sluttspill og overlate seieren til briten.

Som 27-åring skriver Matt Fitzpatrick, Ryder Cup-spiller og flerfoldig vinner på DP World Tour, den vakreste linjen i rekorden sin, han er vinneren av US Open. Samtidig ble han med på verdens topp 10, 10. plass, hans beste karriererangering.

Will Zalatoris må nøye seg med en ny andreplass, etter den i PGA Championship for noen uker siden.

Rory McIlroy endte på 5. plass i arrangementet og tok andreplassen på verdensrankingen fra Jon Rahm. Spanjolen skal ikke ha spilt den siste runden han håpet på. Fra 3. plass på -3, returnerte han et kort på 74 (+4) for en siste 12. plass.

For å finne den komplette ledertavlen for US Open 2022: klikk her.