Stor leder på kvelden den bevegelige dagen med seks skudd i forkant, den sveitsiske spilleren Chiara Tamburlini skalv ikke i sin siste runde av Joburg Ladies Open. Takket være et siste kort på 70 (-2) vant hun med syv slags ledelse over thailandske Aunchisa Utama. Agathe Sauzon endte som den beste trikoloren i Sør-Afrika på 13. finaleplass på rangeringen.

Chiara Tamburlini vinner Joburg Ladies Open - Kreditt: Tristan Jones / LET

Chiara Tamburlini vinner Joburg Ladies Open – Kreditt: Tristan Jones / LET

Chiara Tamburlini var over resten i Sør-Afrika. Stort sett lederen på kvelden den bevegelige dagen takket være et kort på 67 (-5), satte den 24 år gamle spilleren i gang med seks skudds ledelse i siste runde. Med et siste kort under par på 70 (-2), til tross for en bogey på 17 etterfulgt av en dobbel bogey på 18, vant Chiara Tamburlini med en ledelse på syv skudd og løftet Joburg Ladies Open-trofeet. Dobbel vinner på LETAS i 2023, Tamburlini legger en første suksess på LET til sin unge rekord.

Hovedkonkurrentene om seier er plassert langt unna. Aunchisa Utama (THA) ble nummer to på -10 mens Diksha Dagar (IND) og Luna Sobron Galmes (ESP) fullførte pallen på -9.

Agathe Sauzon endte som den beste trikoloren i Sør-Afrika, selv om hun hadde en veldig dårlig start på turneringen. Etter en første runde på 75 (+3), scoret Sauzon det samme kortet på 71 (-1) på de resterende rundene og tok den endelige 13. plassen.

Fem andre franske kvinner kom i mål for denne Joburg Ladies Open:

Anne-Lise Caudal ender på 29. plass i PAR, Emma Grechi rangerer 41. på +3, Camille Chevalier tar 52. plass på +5 og Anne Charlotte-Mora og Céline Herbin avslutter denne franske rangeringen med uavgjort 61. plass på +7.

For å finne den endelige ledertavlen til Joburg Ladies Open: klikk her.