Som 29-åring vant Hideki Matsuyama sin åttende PGA Tour-tittel. Takket være et kort på 8 (-63) denne søndagen, og en sublim ørn i sluttspillet, vant han mot Russell Henley og vant Sony Open.

Hideki Matsuyama vinner av Sony Open - via Twitter © @PGATOUR

Hideki Matsuyama vinner av Sony Open – via Twitter © @PGATOUR

For denne andre uken på rad på Hawaii kronet Waialae Country Club den japanske Hideki Matsuyama. Forfatteren av en solid helg, vinneren av Masters 2021 signerte ingen bogey på sine to siste runder. Hans to 63 (-7) på lørdag og søndag gjorde at han kunne vinne et sluttspill mot Russell Henley.

Etter en gå i -6 (fire birdies for en ørn) og fem slag foran for å angripe returen, trodde vi amerikaneren var urørlig. Dessverre for ham vil ikke puttingen hans få ham til å returnere noen putt, åtte par for en bogey på returen. Begge menn avslutter den ordinære turneringen på -23.

Seieren skulle derfor avgjøres i sluttspillet på hull 18. Hideki Matsuyama finner fairway på face-off mens motstanderens ball havner i bunkeren. Japaneren, 276 yards fra hullet, gjorde sannsynligvis skuddet av turneringen, og avsatte skuddet sitt 80 cm fra hullet. Han legger inn putten for å signere en ørn, og gir motstanderen ingen sjanse.

Denne seieren lar japaneren komme tilbake til verdens topp 10: han går fra 19. plass til 10. plass i verden.

Paul Barjon restituerte seg i løpet av denne uken etter å ha jobbet lenge med spillet, og passerte nok en gang Cut og endte på 44. plass på -8. Den tidligere innbyggeren i Kornferry Tour returnerte bare ett kort over par denne uken, i løpet av flyttedagen, skylden til to doble bogeyer. På par 70 til Waialae Country Club ga han tilbake kort på 66-68-71-67.

For å finne hele Sony Open-poengoversikten: klikk her.