Sergio Garcia vant 2017-utgaven av Augusta Masters, natt til søndag til mandag signerte han den første majoren i sin karriere og den mest legendariske turneringen i verden. På slutten av en siste dag som vil forbli i analen, vant spanjolen mot Justin Rose etter et playoff-hull.

De to mennene som var ferdige uavgjort (-9) etter fire dager med konkurranse, Sergio Garcia triumferte til slutt, etter en uforglemmelig duell mot engelskmannen Justin Rose. Her vant han den aller første majoren i karrieren. Kronet med den ettertraktede grønne jakken lovet til vinneren av den mest prestisjefylte Grand Slam-turneringen.

Spanjolen var nær å rettferdiggjøre nok en gang dette triste rykte som en taper ved å savne seiersputten for første gang på det 18. og siste hullet, på slutten av en 4. runde som vil gå inn i historien. Men som 37-åring har Sergio Garcia endelig triumfert på Masters så krevende kurs etter 73 mislykkede forsøk.