Leder ved starten av den siste runden, Céline Boutier avslutter turneringen med et ultimat kort på 68 (-3) og avslutter turneringen på -11, ett slag foran skotske Kylie Henry. Hun blir den sjette fransk kvinnen som vant French Open.

Céline Boutier vinner Lacoste Ladies Open de France

Céline Boutier vinner Lacoste Ladies Open de France - foto Tristan Jones - LET

Denne utgaven av Lacoste Ladies Open de France i 2021 har holdt alle sine løfter. Etter to kort på 68 og 66 og en total score på -8 dro Céline Boutier til siste runde med en ledelse over sine to nærmeste forfølgere: Kylie Henry (Skottland) og Magdalena Simmermacher (Argentina).

Denne siste runden ble veldig raskt en duell mellom franskmennene og de skotske.

Etter et nært gå for de to spillerne i -3 og derfor et uforandret gap, startet Céline Boutier sine ni siste hull med bogeys på hull 9 og 11.

Kylie Henry var derfor den eneste lederen ved starten av hull 13.

På par 5 i hull 14 landet Céline Boutier sitt tredje skudd nær flaggstangen, og returnerte putten for å konvertere fuglemuligheten.

De to kvinnene endte derfor med samme poengsum i begynnelsen av den 15..

Med tre pars hver på hull 15,16, 17 og 18, var begge spillerne uavgjort for tee XNUMX.

Etter en kjøretur i bunkeren satte Céline Boutier ballen hennes på greenen med en birdieputt på ti meter.

I mellomtiden etterlater skotten, etter en misforstått face-off, en 1,5 meter putt for paret og for et potensielt sluttspill.

Det var uten å regne med en perfekt putt fra fransk kvinnen, en siste vellykket putt for birdie og for å vinne turneringen. Kylie Henry endte på andreplass på -10. Magdalena Simmermacher, også i siste del, endte på pallen, på tredjeplass på -8.

Den to ganger Solheim Cup-vinneren etterfølger Céline Herbin som vant French Open i 2015.

Denne søndagen smilte definitivt til franske kvinner. Anais Meyssonnier og Pauline Roussin Bouchard ble med på seieren på denne siste runden og endte begge på tredjeplass på -8.

Pauline Roussin Bouchard, som startet på 11. plass, gjorde dagens beste kort med en 66 (-5): en enkelt skytter for fire fugler og en ørn på hull 14.

Anais Meyssonnier returnerer et kort på 69 (-2) med fire birdies for to bogeys.

Emma Grechi og Céline Herbin kom begge inn på topp 20 med et kort på 69 (-2).