Takket være en siste runde på 65 (-8), plasserte Cameron Smith seg blant mesterne og la Sentry Tournament of champions til sin liste over prestasjoner. Med hele -34 er australieren foran Jon Rahm på en gang.

Cameron Smith vinner av Sentry Tournament of Champions - © via Twitter @PGATOUR

Den fantastiske banen til Kapalua vil ha gitt oss et skue denne uken med årets mestere 2021. Våre idoler har overgått seg selv, spilt mer spektakulære skudd enn de andre og signert fantastiske kort og scoringer. I løpet av den bevegelige dagen ble banerekorden til og med brutt ved at Justin Thomas signerte et kort på 61 (-12), umiddelbart utlignet av verdens nummer 1 Jon Rahm. Spanjolens rekordkort førte ham til turneringsledelsen sammen med Cameron Smith etter tre runder.

De to mennene møttes derfor i siste kamp søndag til noe som så ut som en match-play. Cameron Smith var den første som utløste birdiemaskinen sin på hull fire etterfulgt av en andre birdie på neste hull, par 5 av fem. Australieren har etter ni hull to slag foran spanjolen.

Verdens nummer 1 signerer fem birdies på returen, men mislykkes med en kort heading til tross for et kort på 66 (-7). Med åtte birdies uten bogey, vant Cameron Smith Sentry Tournament of Champions med en totalscore på -34.

Samtidig satte han en ny rekord på PGA Tour: den med laveste totalscore på et 72-hulls arrangement, den forrige rekorden daterte fra 2003 og ble holdt av Ernie Els også i Kapalua med en score på -31.

Det bør også bemerkes at Jon Rahm overgår Big Easy-rekorden med sin -33 totalt, og dette er også tilfelle for Matt Jones som endte på tredjeplass i turneringen på -32. Denne helgen vil ha vært helt gal for vinneren av Honda Classic 2021. Han signerer kort på 62 (-11) på lørdag og deretter 61 (-12), det siste kortet som lar ham utligne Kapalua-banerekorden holdt. av Justin Thomas og Jon Rahm. Matt Jones i helgen er det bare femten birdies og fire ørner! Denne prestasjonen lar ham gå fra 104. til 66. plass i verden.

Cameron Smith, takket være sin seier, integrerer verdens topp 10: han er tiende. Jon Rahm beholder sin plass på verdensgolfens trone til tross for anklagen fra Collin Morikawa på siste runde med en score på 62 (-11). Den to ganger vinneren i amerikansk major endte på femteplass.

Tittelforsvarer Harris English har ikke vært involvert denne uken. Vinneren av Sentry Tournament of Champions 2021 gir tilbake kort på 73-70-68-67. Han endte på 30. plass på -14.

For å finne den komplette Sentry Tournament of Champions-poengtavlen: klikk her.