Med en totalpoäng på -14 vann sydkoreanska Inbee Park i söndags Women's Australian Open i Adelaide. Utmärkt resultat från de två franska kvinnorna som deltog i turneringen: Perrine Delacour slutade 3: e och Céline Boutier 6: e.

Inbee Park, som vann sin 20: e titel på LPGA-kretsen, idag i Adelaide.

Inbee Park, som vann sin 20: e titel på LPGA-banan, idag i Adelaide. @Brenton Edwards

Vinden blåste hårt denna söndag på Royal Adelaide, men har inte vänt sig mot Inbee Park, högst upp på topplistan sedan starten av Women's Australian Open. Under svåra förhållanden (endast ett kort under 70 idag) vann den sju gånger stora vinnaren sin första turnering på två år på LPGA-banan och ökade avsevärt sina chanser att kvalificera sig i sommar till OS i Tokyo, inklusive hon är den regerande guldmedaljören. ”Det var en tuff dag, väldigt annorlunda än de tre föregående. Det har gått åtta år sedan jag kom till Australien och det är en känsla av att lyfta pokalen här, sade Inbee Park, vars caddie, Brad Beecher, är australiensisk. Varje år bad Brad mig att komma tillbaka och spela hemma, men turneringen var för tidigt på säsongen för mig. I år gjorde jag det bra att komma. "

Perrine Delacour och Céline Boutier i rampljuset

Franskarna gjorde det också bra att komma. Börjar med Perrine Delacour som tack vare sin 3e plats, underteckna en av de bästa föreställningarna i hans unga karriär. En trippel bogey den 14 slog hans förhoppningar om att sikta ännu högre, men en mycket bra reaktion (två fåglar på följande hål) gjorde det möjligt för honom att rycka en plats på pallen (-10) i sista minuten, fyra slag bakom ledaren.

Dagen var svårare för Céline Boutier, författare till mer bogey denna söndag (3) än de två föregående dagarna (1). En sista bogey på det sista hålet slog henne av 4e den 6e plats, som förblir en bra prestanda, vilket krönar en utmärkt start på säsongen med 3 topp 10 i de första fyra turneringarna.

LPGA-kretsen kommer inte att återuppta sin kurs förrän i mitten av mars för Bank of Hope Founders Cup i Phoenix (Arizona), flera asiatiska händelser har avbrutits på grund av koronavirus.