Ledare från andra omgångens kväll, Brooke M. Henderson kommer att ha kunnat avsluta den här veckan med att ta sin andra seger i en stor turnering i hennes karriär. Som 24-åring vann hon pokalen för The Amundi Evian Championship. Perrine Delacour, bland de 15 bästa i början av sista varvet, slutade till slut 54:a efter en svår dag.

Amundi Evian Championship: Stor seger för Brooke M Henderson

Brooke M Henderson – ©Philippe Millereau / KMSP

Denna stora vecka i Evian gav sitt utslag efter en sista omgång med vändningar. Ledaren efter den rörliga dagen Brooke M. Henderson startade två slag före på detta sista varv men hade en svår start på dagen. Efter en bogey på hål 1 begår hon en dubbel bogey på hål 6, vilket för hennes förföljare tillbaka till titelloppet. Eftersom hon var +3 i början av den 12:e var hon tvungen att ge upp turneringsledningen för en tid till vinsten från amerikanska Sophia Schubert.

Kanadensaren kunde sedan klättra uppför backen med två birdies i rad på hål 14 och 15, innan hon avslutade sin turnering med segerns birdie på par 5 på hål 18. Med ett sista kort på 71 (PAR) vinner hon ett. steg före Sophia Schubert. Mao Saigo, Lydia Ko, Charley Hull, Hyo Joo Kim och Carlota Ciganda tar tredjeplatsen.

Bara 24 år gammal vann kanadensaren sin andra Grand Slam-turneringstitel efter LPGA-mästerskapet, som hon vann bara 18 år gammal.

“Att vara här och att vara en tvåfaldig majormästare är bara en otrolig känsla […] Det är en fantastisk känsla att vara i toppen av den stora leaderboarden. Jag försöker bara använda den spänningen så gott jag kan. »

Nelly Korda för en tid i spetsen under denna vecka i Evian, slutade 8:a i tävlingen tillsammans med världsettan Jin Young Ko.

Den här söndagsdagen kommer inte att ha log mot fransmännen. Perrine Delacour, 13:a efter tre varv, återvänder till klubbhuset med det sämsta kortet i fältet, 79 (+8), och degraderar henne till 54:e plats, sexton slag efter ledaren.

Agathe Laisné spelar under par under denna sista runda, 69 (-2). Hon avslutar sin vecka på 69:e plats.

Pauline Roussin-Bouchard ger tillbaka sitt sämsta kort för veckan under denna fjärde omgång: 79 (+8), hon slutar 72:a.

För att hitta den slutliga resultattavlan för The Amundi Evian Championship: klicka här.