Kaptenen på Europeiska Ryder Cup-lag, Thomas Björn, gjorde han samma misstag genom att välja Sergio Garcia som vildkortval som Darren Clarke gjorde med Lee Westwood för två år sedan på Hazeltine?

Thomas Bjorn gör sitt val för det europeiska Ryder Cup-laget

Thomas Björn och Jim Furyk, foto © TPlassais / swing-feminin

Det var den mest relevanta frågan efter att Thomas Björn valde ut vinnaren av Masters 2017 med Paul Casey, Ian Poulter och Henrik Stenson för att fylla sin trupp och möta amerikanerna på Golf National i Paris senare denna månad. Kvartetten går med i automatiska urval från Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Rory McIlroy, Francesco Molinari, Alex Noren, Thorbjorn Olesen, Jon Rahm och Justin Rose.

Thomas Björn valde Ryder Cup-veteran, mycket erfaren men inte särskilt fit, snarare än idrottare som Rafa Cabrera Bello, Thomas Pieters och Matt Wallace.

Cabrera Bello avslutade T-7 vid Dell Technologies-mästerskapet, T-11 vid Wyndham-mästerskapet och T-10 vid PGA-mästerskapet. Det är en plats högre än Sergio Garcia i den officiella världsrankingen, 29: e till 30: e rang av Garcia.

Wallace kommer att känna sig upprörd sedan han vann den senaste europeiska kvalificeringsturneringen, Made in Denmark. Wallace gjorde sju fåglar på sina senaste åtta hål för att vinna mästerskapet, hans tredje seger för säsongen. Pieters har också visat en återgång till formen nyligen, med tre topp-10-tal i sina senaste fem starter.

Sergio Garcia gjorde inte FedEx Cup-kvalet. Han har missat sju nedskärningar sedan Masters, inklusive tre i hans senaste fem starter. Han slutade åttonde vid French Open i år, hans första erfarenhet av Ryder Cup-banan.

Dansken hoppas att han inte lider av samma öde som Clarke gjorde för två år sedan när han valde Westwood på grund av sin erfarenhet, men Westwood gick bara 0-3 i sin 10: e Ryder Cup.

Den här gången tar Sergio Garcia rollen som Westwood spelar som den mest erfarna spelaren i det europeiska laget. Den 38-årige Espasgnol gör sitt nionde utseende i tvåårsmatchen. Hans statistik i tävlingen är 19 segrar, 11 förluster, 7 oavgjorda.

I sitt första framträdande för två år sedan i Ryder Cup fick Cabrera Bello 2.5 av 3 poäng och Pieters 4 av 5 poäng.

Thomas Björn satsade stort på Sergio Garcia, vilket skulle kunna hämma Europas chanser att vinna Ryder Cup.

Kommer Tomas Björns satsning att bli en vinnare? Sergio Garcia har i alla fall sällan besviken i Ryder Cup!