Svenska Linn Grant vann i lördags på Terre Blanche Ladies Open (LETAS), med fyra slag i förväg. Émilie Alonso, den bästa franskan, tog en bra 7: e plats.

Linn Grant, som flög över loppet de två första dagarna, var sex slag före i början av sista varvet. Svensken fullbordade sitt sista varv perfekt på den magnifika banan på Riou du Terre Blanche Resort, trots några fel i början av spelet, en bogey i 2 och en dubbel i 5. Allt var normalt igen i mitten av spelet , för proetten i Helsingborg som avslutade sin turnering med ett slutkort på 72 (par), tillräckligt för att lyfta sin första pokal i LET Access Series. Vid -10 totalt sett fyra slag före danska amatören Amalie Leth Nissen (69) och sex över belgiska Charlotte de Corte (71). Med bara en turnering kvar till slutet av säsongen är det fortfarande engelska Lilly May Humphreys, som är lika med femte, som dominerar meritorden i den andra europeiska divisionen.

På den blå sidan slutade bara en av våra representanter i topp 10: det är lokalen på scenen, Niçoise Émilie Alonso, som slutade på 70 (-2) för att ta en 7: e plats i par-totalen. Första tricolor-amatören, Toulousaine Yvie Chaucheprat rankade 11: a på +1 tack vare ett sista kort på 71 (-1).