Jon Rahm vann DP World Tour Championship i söndags i Dubai efter ett sista varv i kontroll. Spanjoren ligger två slag före Alex Noren (SUE) och Tyrell Hatton (ANG). Rory McIlroy, tack vare en fjärdeplats i denna sista tävling för säsongen, vann Race to Dubai för fjärde gången i sin karriär. Han skriver också på dubbeln av kretsarna, eftersom han hade vunnit FedEx Cup tidigare under säsongen. Victor Perez slutar bästa fransman i detta DP World Tour Championship med en 12:e plats.

Rahm vinnare av DP World Tour Championship, McIlroy tar loppet

Jon Rahm (till vänster) och Rory McIlroy vinnare av DP World Tour Championship respektive Race to Dubai – via Twitter @DPWorldTour

DP World Tour-säsongen avslutades i dag med att kröna två stora mästare, Ryder Cup-spelare, Major-vinnare och båda nummer 1 eller tidigare världsetta. Tack vare ett strålande sista varv på 1 (-67) på jordbanan på Jumeirah Golf Estates vann Jon Rahm detta DP World Tour Championship med en tvåstegsledning. Spanjoren ligger två slag före Tyrell Hatton och Alex Noren. Jon Rahm uppskattar definitivt denna rutt i Dubai eftersom det redan är hans tredje seger i DP World Tour Championship, vilket ökar hans antal segrar i Rolex-serien till fem.

Rory McIlroy vinner Race to Dubai. Nordirländaren som är nummer ett i världen blir årets golfare i Europa för fjärde gången. Han slutade vid foten av pallen i Dubai, på -1, fyra slag efter Jon Rahm. Han skriver på dubbeln eftersom han redan vunnit FedEx Cup tidigare under säsongen på East Lake.

Victor Perez skriver på ett stabilt sista varv denna söndag, ett kort på 66 (-6), vilket gör att han kan ta 14 platser i ställningen, och därmed skriva på en topp 15, 12:a på -7. Han avslutade sitt år på den europeiska kretsen på 23:e plats.

Romain Langasque spelar i PAR under den sista omgången, och skriver på en topp 20 för att avsluta sin säsong. Han slutade 50:a i Race to Dubai.

Antoine Rozner, i partotal efter sina fyra varv, slutade 34:a. Racingmannen avslutar sitt år på DP World Tour på 30-plats.

För att hitta den fullständiga topplistan för DP World Tour Championship: klicka här.

För att hitta den slutliga klassificeringen av Race to Dubai: klicka här.