Vad är nytt på Race to Costa Del Sol? Svenska Julia Engstrom hade en oförglömlig vecka på Golf du Médoc i Bordeaux, där hon vann det prestigefyllda Lacoste Ladies Open De France ett steg före Céline Herbin och Magdalana Simmermacher. Hon gjorde också en sällsynt hole-in-one i andra omgången.

Julia Engström - © ASO / P.Ballet

Tack vare segern lade Engstrom till 150 poäng till sin summa i år, vilket förde henne till andra plats i Race to Costa Del Sol, placerade Belgiens Manon de Roey på tredje plats och tappade gapet med ledare Emily Kristine Pedersen, som fortsatte sin stadiga utveckling med mål i T15.

LET Rookie of the Year 2018 har blickar mot silver, med sin senaste seger som representerar hennes andra triumf för säsongen och den fjärde i sin karriär, efter två segrar i LET Access-serien 2018. På bara 19 år växer Engstrom fram som en viktig kraft i LET.

Lacoste Ladies French Open 2020: Engström vinner, Herbin andra

Lacoste Ladies French Open 2020: Engström vinner, Herbin andra - fotokredit T. Renaud / ASO

Med 75 poäng vardera för andraplatsen steg både Herbin och Simmermacher betydligt i tabellen. Den franska veteranen fick 22 platser för att placera 10: e och den unga argentinern ökade med 73 platser till plats 14.
Tidigare Solheim Cup-spelare Florentyna Parker slutade på fjärde plats och klättrade 51 platser för att nå 34: e plats, medan lika framgångsrika spelare Kim Metreux och Meghan MacLaren befinner sig i topp 20.

Australiensiska Stephanie Kyriacou kom ännu närmare Alice Hewson i loppet om LET: s "Rookie of the Year" och fick 36 poäng för sin 5: e plats solo. Hon ligger nu på 7: e plats, en plats efter Hewson.