Några dagar före Solheim Cup mötte de 12 bästa unga spelarna i Europa och de 12 bästa unga spelarna i USA varandra i PING Junior Solheim Cup. För första gången sedan 2007 vinner européerna.

PING Junior Solheim Cup: Europa vinner!

© Europaturné för damer

Den elfte upplagan av PING Junior Ryder Cup hölls på Sylvania Golf & Country Club -banan i Ohio. Tävlingen spelades under två dagar: 11 fourballs på onsdagsmorgonen, 6 foursomes på onsdagseftermiddagen och 6 singlar på torsdagen för att avsluta turneringen.

Två franska kvinnor var därför engagerade i Ohio: Constance Fouillet och Vairana Heck.

Där bestämde sig europeiska kaptenen Annika Sorenstam för att kombinera dem för de två dubblerna.

På onsdagsmorgonen neutraliserade de två lagen varandra, 3 matcher vunna av amerikanerna och 3 matcher som vann av européerna. Fransmännen gick tyvärr in i tävlingen med en 3 & 1 -förlust mot paret Kelly Xu och Anna Davis.

På eftermiddagen blev fyrtio matcher tydligt till amerikanernas fördel, 5 matcher vann mot ett nederlag. Fransmännen förlorade 3 & 2 mot Kaitlyn Schroeder och Yana Wilson.

Européerna tappade därför 8 poäng till 4 på kvällen den första dagen.

8,5 poäng behövdes för att hoppas på att vinna cupen.

Med 8 segrar, 2 delade matcher och bara 2 nederlag denna torsdag vann de unga européerna 9 poäng av 12 möjliga och gjorde en fantastisk comeback.

Constance Fouillet och Vairana Heck -

Fransmännen vann två poäng för Team Europe i singelmatcherna, båda vann sina matcher. Vairana Heck tog över Katie Li, 2 & 1. Constance Fouillet vann sin match 5 & 3 mot Avery Zweig.

Våra två franska lag slutade därför på en bra not och tog tillbaka, med sina lagkamrater och deras kapten Annika Sorenstam, pokalen i Europa.