Efter en obeslutsam final blir tysken Bernhard Langer sjätte gången mästare i Charles Schwab Cup. Phil Mickelson, för sin sjätte start på Champions Tour, vann en fjärde seger i denna final på kretsen.

Bernhard Langer mästare för sjätte gången i Charles Schwab Cup - Tack: Twitter @ChampionsTour

Bernhard Langer mästare i Charles Schwab Cup – Tack: Twitter @ChampionsTour

Det finns inga superlativ för att beskriva Bernhard Langers karriär: tidigare världsetta, två gånger vinnare på Augusta, vinnare av Ryder Cup som spelare och kapten och även 1 segrar på Europatouren.

Tysken, som blev proffs 1976, har skinit i några år nu på PGA Champions Tour, reserverad för spelare över femtio. Återigen har 64-åringen många rader på sin lista: 42 titlar inklusive 11 stora vinster.

För 2021 års upplaga av Charles Schwab Cup Championship som spelades i Phoenix, Arizona, var det "rookien" Phil Mickelson som kunde dra sig ur spelet för att vinna i denna final.

Tack vare tre birdies på sina fyra sista hål vann han Champions Tour-finalen ett steg före nyzeeländaren Steven Alker.

Poängloppets titel avgjordes så småningom mellan Bernhard Langer och Jim Furyk. Den sistnämnde startade sista varvet som ledare och en pallplats räckte för att han skulle vinna kretsklassificeringen. Ett tråkigt kort i PAR under den sista omgången, kastar ut honom från pallen för en femte finalplats under denna turnering.

Bernhard Langer efter två händelselösa första varv skrev på 63 (-8) på lördagen för att återhämta sig, och slutade till slut på 17:e plats med 69 (-2) på söndagen.

Bernhard Langer blir därmed för sjätte gången vinnare av Charles Schwab Cup. Även om prissumman är lägre på Champions Tour än på PGA Tour, har Bernhard Langer, tack vare sina 42 segrar och sina många hedersplatser, redan nått mer än 30 miljoner i vinst. I en ålder av 64 år hoppas man att vinnaren av 1985 och 1993 Masters kommer nära eller överträffa Hale Irwins rekord på 45 segrar.

För att hitta den fullständiga topplistan för Charles Schwab Cup Championship: klicka här.