Redan ledare för Race to CME Globe sedan hennes seger för tre veckor sedan i Cognizant Founders Cup, bekräftar Minjee Lee sin nuvarande form och lägger till en andra stortitel till sin lista. Som 26-åring vann hon sin första US Women's Open och vann fyra slag före amerikanska Mina Harigae. Celine Boutier slutar 34:a.

Minjee Lee vinnare av US Women's Open - via Twitter @LPGA

Minjee Lee vinnare av US Women's Open – via Twitter @LPGA

Den här veckan av US Women's Open avslutas med kröningen av Minjee Lee. Ledare i början av sista varvet, australiensaren vek sig inte och vann med en fyra slags ledning. Hon hade till och med en sextaktsledning i början av hål 16 men lyckades med sitt sena spel vinna turneringen. Minjee Lee spelar i par under sin sista omgång och vinner därmed sin andra stora turnering efter att Amundi Evian Championship vann 2021. Samtidigt stjäl hon tredjeplatsen i världen från Lydia Ko och ökar sin avancemang till Race to CME Globe .

Hennes tvåa Mina Harigae, efter att ha öppnat turneringen i 64 (-7), hade fortfarande en bra vecka och sitt bästa resultat i en major med denna andraplats.

Koreanska Hye-Jin Choi fullbordar pallen vid -7.

World No. 1 Jin Young Ko slutade fyra i tävlingen, följt av Nya Zeelands Lydia Ko på 5:e plats.

De franska damernas poäng:

Céline Boutier slutar som bästa fransyska under den här veckan av US Women's Open. Efter två första rundor i par hade Boutier en svårare helg med rundor på 73 (+2) och 75 (+4). Hon slutade 19 skott bakom ledaren, på 34:e plats på +6 för turneringen.

Pauline Roussin-Bouchard hade tyvärr en svår första två dagar och klarade inte Cut. Hon landar två kort på 81 (+10), långt ifrån markeringen för Cut på +3.

För att hitta den fullständiga resultattavlan för detta US Women's Open: klicka här.