Sei Young Kim vann Marathon Classic på söndag för sin andra säsong för säsongen på LPGA Tour, med fem fåglar i rad och poängen 65 (-6) i slutet av sista varvet, Kim sätter ett nytt rekord på turneringen 262 totalt - 22 under par och bara två små slag före Lexi Thompson som bara tar andraplatsen.

Marathon Classic: ett rekordresultat för Sei Young Kim

Sei Young Kim - © LPGA

Sei Young Kim startade birdie-loppet på det sjunde hålet och slutade på Highland Meadows Golf Club med en turneringsrekord på 7 (-262). Den 22-åriga sydkoreanska spelaren har nio mästerskapstitlar, efter att ha vunnit LPGA MEDIHEAL-mästerskapet i maj i Kalifornien.

"Jag ville verkligen ha ytterligare en seger, särskilt den här veckan, för de senaste två veckorna spelade jag väldigt dåligt," sa Sei Young Kim.

Thompson, en spark bakom Kim i början av dagen, avslutade omgången med en birdie och en örn för att avsluta med en poäng på 66.

"Hon spelade otrolig golf"sa Thompson. ”Det var inte min bästa dag, men jag slutade bra med 5 cent på par. Hon spelade otroligt bra. Det är mycket välförtjänt. "

Sex skott före Thompson efter birdie-loppet spelade Sei Young Kim de sju sista hålen i Classic Marathon på par. Kim överträffade rekordet på 263 som sattes av In-Kyung Kim 2017.

Hon syftar till att vinna sin första stora titel, med Evian Championship och Women's British Open.

"Jag har inte vunnit en större turnering än", Kommenterade Kim. ”Jag tror att jag försöker göra för bra när jag spelar i en stor turnering. Jag måste spela detsamma i stora och vanliga turneringar ... Låt det gå, det är allt. Låt det hända. "

Stacy Lewis slutade på tredje plats med en poäng på 66 (-16 totalt). Hon föddes nära Toledo.

" Det var väldigt roligt "sa Lewis. ”Jag satte på fler putter den här veckan än tidigare år. "

US Women's Open-mästare Jeongeun Lee6 gjorde en poäng på 69 (-2) och blev fjärde på 14 under par.

Jennifer Kupcho slutade femte på 11 under par med en poäng på 71 (par). "Att spela med Stacy - och Lexi igår - se hur bra deras järnspel är, är definitivt något att arbeta med som verkligen kan inspirera mig," sa Kupcho.

Den tidigare Wake Forest-stjärnan vann Augusta National Women's Amateur i april förra året.

Linnea Strom (65), Tiffany Joh (67), Caroline Masson (68) och Pavarisa Yoktuan (69) fick också 11 under par totalt.

På fransk sida korsade bara Karine Icher snittet. Hon slutade T35 med en total poäng på 279 (-5).

För att konsultera topplistan, klicka här.