Lexi Thompson, ivrig att återuppta tävlingen, gick in i en herrturnering där hon slutade tvåa, en poäng efter vinnaren Sunny Kim. Amerikanen kommer att möta de bästa spelarna i världen igen nästa vecka när LPGA återupptas. .

Lexi Thompson skakar en manlig Minor League Golf Tour-legende

Lexi Thompson – Foto: ©Keith Allison via Wikimedia Commons

På tisdagen var LPGA-stjärnan Lexi Thompson nära att fånga Sunny Kim i en turnering på Minor League Golf Tour. Lexi Thompson och Sunny Kim var oavgjorda innan Kim slog fågel på det sista hålet i tvådagarsturneringen och slutade på sju under par.

Amerikanen klarade ett sista varv på 66 ensam på pallens andra steg. Den 11-faldiga LPGA-vinnaren slog Luke Graboyes och Matt Holuta med fyra slag på tredje plats. Jon Curran, en tidigare PGA Tour-proffs och vinnare av Korn Ferry Tour, slutade på femte plats, medan Thomas Levet, en sexfaldig European Tour-vinnare, slutade på sjunde plats.

Kim, som är född i Sydkorea och uppvuxen i Queens, NY, har vunnit otroliga 71 Minor League Golf Tour-titlar sedan han blev proffs 2007. Det inkluderar en comeback i nio finalslag i början av året, då han sköt första någonsin 59 på turnén.

Kim gick med i Minor League Golf Tour 2006 innan han blev proffs året därpå. Med sin check på $1 500 som överlämnades till vinnaren på tisdagen fick han mer än $286 000 i karriärinkomster.

Samtidigt vann Lexi Thompson $1 000 för sin andraplats. Hon förväntas tävla nästa vecka i LPGA Classic Marathon.