För sin första turnering på LET vann Englands Alice Hewson Investec South African Open i Westlake. Mycket bra prestanda för franska Manon Gidali respektive Agathe Sauzon 4e och 7e.

Engelsk kvinna Alice Hewson

Engelska Alice Hewson, segrande i sin första turnering på Ladies European Tour. @LÅTA

En turnering som definitivt ingen annan. Medan planeten nästan har slutat snurra på grund av koronaviruset och de flesta idrottare är tekniskt arbetslösa, slutade South African Open i lördags, nära Kapstaden. Det var den unga engelska kvinnan Alice Hewson som för sin första turnering på LET vann vadet med ett ledningsslag över den lokala Monique Smit och svenska Emma Nilsson. En riktig bedrift för den 22-åriga unga kvinnan, fortfarande på molnet vid en presskonferens: ”Jag kunde inte ha bett om mer, det är fantastiskt, en dröm som går i uppfyllelse. Känslan är obeskrivlig. Kid, jag drömde om att spela på Ladies European Tour, men jag hade aldrig föreställt mig att vinna för min första turnering! "

Ett scenario som är värd en Hollywoodfilm, eftersom turneringen spelades på det sista hålet. Efter en körning förlorad under ett träd slog Alice Hewson en gren på hennes andra skott, hennes boll kom till och med tillbaka några meter tillbaka. Ett magnifikt tredje skott gjorde att han kunde avsluta bra två meter från flaggan. Hennes putt för det återvändande paret var synonymt med en historisk seger för engelskan. Dagens stora förlorare är Tysklands Olivia Cowan, som hade en treslagsledning vid gryningen av 3e och sista varvet, och som aldrig hade varit så nära att säkra sin första framgång på LET. Ett 77-kort med fem bogeys utan några fåglar nedgraderade honom till 7e sista plats.

Två franska kvinnor avslutade turneringen med stil. Manon Gidali är en av de enda tre spelarna som idag har returnerat ett kort på 69, på Westlakes svåra bana (endast 14 spelare avslutar under paret i tre varv) och avslutar med fina 4e plats, till och med saknade pallen i sista minuten på grund av fågeln som hanterades av Emma Nilsson vid 18. En mycket bra dag också för Agathe Sauzon, författare till dagens näst bästa poäng med ett kort på 70. Den 28-årige Drômoise är i gott skick , eftersom det förblev på en 12e plats på NSW Open, i Australien för två veckor sedan.