Den engelska Georgia Hall har goda skäl att fira slutet av året. Efter att ha fått Order of Merit från LET fick hon priset Årets spelare på en överdådig utmärkelsemiddag som följde på OMEGA Dubai Ladies Classic.

21-åringen från Dorset vann Order of Merit med en vinst på 368.934,60 10 € från tio turneringar och fick en vacker diamantkrossad OMEGA-klocka och en check på 20.000 XNUMX €.

Hall spelade in sju topp-10 på LET 2017, varav två på European Major Championships. Hennes säsong började starkt med en jämn tredjeplats vid damer-VM i Kina och en lika fjärde plats vid Lalla Meryem Cup i Marocko. Hon slutade sedan bundet för nionde vid Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open och delade sedan 3: e plats vid Ricoh Women's British Open på Kingsbarns Golf Links, vilket gjorde henne till den europeiska stigande stjärnan.

Hennes debut som en Rookie på Solheim Cup, där hon spelade i alla fem matcherna, visade sin rang på världsscenen, med föreställningar som sändes till mer än 530 miljoner hem och tittade på 124.426 XNUMX åskådare på Des Moines Country Club i Iowa.

Hon placerade sig sedan bundet för 10: e plats vid 5: e major, Evian-mästerskapet i Frankrike, innan hon slutade 4: e vid Andalucia Costa del Sol Open de España Femenino och 2: a vid Fatima Bint Mubarak Ladies Open i Abu Dhabi.

Hon kommenterade sin säsong och sa: ”Det var ett långt år och jag är glad att få den här utmärkelsen. Jag tror att jag spelade bra i år och hade mycket bra resultat. Det har varit ett av mina mål sedan årets början och jag kan inte tro det. Solheim Cup var något stort för mig och det blev enormt att avsluta 3: e vid British Open. Sedan andra i Abu Dhabi, jag älskade den här platsen, det var fantastiskt att åka tillbaka och nu är det det bästa ögonblicket i min karriär, att få meriteringsordern. "