Den sista turneringen under PGA Tour -säsongen, Tour Championship, spelades i East Lake.

I toppen av FedEx -rankingen efter hans seger på BMW -mästerskapet för en vecka sedan tog Patrick Cantlay ledningen i denna turnering på -10. Han avslutade veckan på -21, ett slag före John Rahm och vann sin första FedEx Cup.

FedExCup: Patrick Cantlay vinner

Som varje år är Atlanta värd för säsongens sista turnering: Tour Championship. Med särskilt årets största pris välkomnar denna turnering de 30 bästa spelarna för säsongen på PGA Tour. Spelarfältet är därför upp till evenemanget: de 15 bästa spelarna i världen deltar i tävlingen.

Sedan tre år tillbaka ger poängen under den reguljära säsongen av PGA Tour och rankingen av FedEx Cup i slutet av BMW Championship ett visst antal slag framåt eller bakom på Championship Tour.

Således, efter att ha vunnit BMW -mästerskapet och tagit ledningen i ställningen, startade Patrick Cantlay turneringen i ledningen med -10. På kvällen för varje varv behöll Cantlay den första positionen. Även om världens nummer 1, vinnare av US Open, Johan Rahm lät anklagelsen, kunde Cantlay motstå dessa övergrepp. På par 70 i East Lake-banan returnerar han kort på 67-66-67-69. Slutet på sista varvet var spännande. Efter en bogey på hål nummer 17 började Cantlay på 18 med bara ett slag före spanjoren Rahm. Båda männen attackerade framgångsrikt par 5 av 18 i två. Rahm är längre bort, putt först för örnen, som han tyvärr inte konverterade. Cantlay hade därför två puttar till birdie och vann turneringen. Som 29 -åring vann Long Beach -infödingen sin första FedEx Cup.

Tre veckor kvar från Ryder Cup är han positionerad som den vältränade mannen på amerikansk sida.

För världspoäng baseras utmärkelsen på poängen vid slutet av 72 hål utan kompensation. John Rahm och Kevin Na slutade båda jämna på 266 slag (-14) och delade därför världspoängen för första plats, det vill säga 51,2 poäng. Patrick Cantlay, vinnare av FedEx Cup slutade på fjärde plats.

Världs nummer 2 och titelinnehavaren Dustin Johnson slutade åtta i denna FedEx Cup.

Tvåfaldiga US Open och USPGA-vinnaren Brooks Koepka kunde inte avsluta turneringen. West Palm Beach -spelaren bestämde sig för att sluta efter att ha drabbats av en svår smärta i handleden efter en träff i en rot. Nu 3 veckor före Ryder Cup är det ett slag för det amerikanska laget att överväga att klara sig utan en fyrdubblad vinnare i major.

Efter denna pensionering befann sig Joaquin Niemann ensam om att spela sitt sista varv. Den unge chilenaren passade på att sätta ett nytt rekord på PGA Tour, varvets varv spelades snabbast. Han stjäl detta rekord från Kévin Na genom att slutföra sitt spel på 1h53, för en poäng på 72 (+2).