Céline Boutier fullbordade Cognizant Founders Cup på 19: e plats, och postade ett ultimat 68 (-3), hennes bästa kort i veckan, långt ifrån koreanska Jin Young Ko som vann tävlingen för andra gången (-18). Perrine Delacour som hade ett komplicerat sista varv (+4) slutade 33: a.

Cognizant Founders Cup: Jin Young Ko segrande, Céline Boutier i topp 20

© LPGA

Jin Young Ko ledde från start till mål i söndags i Cognizant Founders Cup med sitt 14: e varv i rad på 60 -talet (63, 68, 69 och 66), vilket gjorde rekordet som Annika Sorenstam höll i 16 år.

I konstant regn på Mountain Ridge fick den 26-åriga sydkoreanska stjärnan det att se lätt ut. Hon avslutade med poängen 66 (-5) för en seger med fyra slag före Tysklands Caroline Masson.

Ko inledde sista varvet med en fyrtaktsledning och ingen kom inom tre slag hela dagen. Turneringen var praktiskt taget över, det återstod bara för att veta hur det skulle sluta. Ko fåglade fyra på fem hål i mitten av de sista nio och slutade med ett 266 (-18) kort.

Detta är hans 14: e omgång i rad på 60 -talet, sedan en 69: a i den sista omgången i Evian Championship. Det motsvarar det rekord som Sorenstam satte i mitten av sin säsong på 10 vinster 2005.

Sorenstam har vunnit tre av fyra turneringar i denna rad av 14 omgångar i rad på 60 -talet, inklusive en major. Ko har vunnit två gånger och var lika tvåa och sjätte i de andra majorsna.

Ko anslöt sig till Nelly Korda som den enda trefaldige vinnaren på LPGA Tour den här säsongen, och hon blev den femte sydkoreanern med minst 10 vinster, fortfarande en kort bit från rekordet på 25 som innehas av banbrytaren Se Ri Pak.

En vecka efter sin seger i Atlantic City fullbordade Céline Boutier Cognizant Founders Cup på 19: e plats, vilket fortfarande är tillfredsställande. Efter tre lågmälda första omgångar spelade i 70, 70 och 71 på par 71 i Mountain Ridge Country Club, avslutade den nu tvåfaldiga vinnaren på LPGA Tour sin vecka med att returnera sitt bästa kort, 68 (-3) bestående av fem birdies och två bogeys. Detta bra sista varv gjorde att han fick 16 led att klättra in i topp 20 -finalen, 19: a med -5 totalt.

Besvikelse å andra sidan för Perrine Delacour, 6: e i starten denna söndagsmorgon, och 33: e i mål efter tunga 75 (+4) utan minsta fågel i horisonten ...

Cognizant Founders Cup: Jin Young Ko segrande, Céline Boutier i topp 20För att se hela topplistan: klicka här