Franska Céline Boutier, som bor i Dallas, vann igår i en återhämtningsturnering, Energy Producers Texas Women's Open framför Texan Cheyenne Knight. Denna uppvärmningsturnering, som inte tillhör LPGA-banan, markerade återupptagandet av damturneringar i USA.

Céline Boutier vinner Texas Women's Open

Céline Boutier - © Northern Texas PGA via flickr

Celine Boutier, börjar starkt på Old American Golf Club i The Colony, Texas. vinnande Texas första turnering, Energy Producers Texas Women's Open. Ile-de-France de Montrouge vann briljant med en totalpoäng på -14, fem slag före den amerikanska Cheyenne Knight.

Hon klättrade till toppen av en mycket hög ranking tack vare en magnifik 64 i andra omgången 7 (-7) som gjorde ett tomt kort av någon bogey

Knight, som vann Volunteers of America Classic här förra hösten i slutet av sin rookiesäsong, trots att han var 67 i den sista omgången och utjämnade med Céline Boutier räckte det inte för Texan som avslutade tre skott bakom (-11).

År 2019 vann Céline Boutier ISPS Handa Vic Open i Australien sin första LPGA-seger efter tre år på turnén. Hon placerade T-5 vid förra US Women's Open och vann 4-0-0 för det europeiska laget i Solheim Cup i höstas.

Kristen Gillman, från Austin var långt efter, i tredje (-5), medan Yu Liu, Céline Boutiers tidigare lagkamrat vid Duke (båda var medlemmar i Blue Devils-laget som vann titeln NCAA 2014), slutade 4: e vid - 4.

Sammanlagt slutade sex LPGA-spelare i topp 10. Bland dem var Lindsey Weaver femte på 2 under par och Brittany Lang, US Women's Open-mästare 2016, var lika med sjunde på 1. under by.

Sadie Englemann, en bosatt i Austin som lovade att spela för Stanford, uppnådde amatörpoängen med den lägsta poängdelningen på sjunde plats.

Kenzie Wright, senior från Alabama som var på Crimson Tide-listan med Gillman, placerade 10: e i solo med par.

LPGA-spelarna Stacy Lewis och Gerina Piller, båda Solheim Cup-veteranerna, var bland de fem spelarna som hamnade på 11: e plats.