Efter en sista omgång full av överraskningar och ett slutspel mot koreanen In Gee Chun var det äntligen Ashleigh Buhai som vann denna AIG Women's Open på Muirfield. Céline Boutier skriver på söndagens näst bästa kort. Hans 67 (-4) hjälper honom att ta sig upp till sjunde plats i tabellen.

Buhai vinnare av AIG Women's Open, Boutier 7:a

Ashleigh Buhai vinnare av AIG Women's Open – Tack: Tristan Jones / LET

Den sista stora turneringen för damsäsongen gav sitt utslag och krönte en sydafrikan: Ashleigh Buhai. Ledare i början av den sista rundan med fem slag före sina första förföljare, Buhai var rädd under den här sista golfrundan i British Open. Ledare under hela dagen med en bekväm madrass, sydafrikanern begår en trippelbogey på det 15:e hålet och sätter sina motståndare i loppet om titeln. Hon avslutade till slut sina 72 hål på -10, precis som koreanen In Gee Chun.

Ashleigh Buhai tog sin chans under ett fyrahåls slutspel att vinna den första stora turneringen i sin karriär: AIG Women's Open.

I Gee slutade Chun tvåa i tävlingen och japanska Hinako Shibuno fullbordade pallen.

Minjee Lee, världs nummer 2, slutade fyra i tävlingen med totalt -7. Det är också summan av Leona Maguire som skriver på dagens bästa kort med 66 (-5).

Céline Boutier kommer att ha imponerat oss under denna stora turneringsvecka. Andra förra veckan vid Trust Golf Women's Scottish Open kunde fransans nummer 1 komma på rätt spår under de första omgångarna och placerade sig bland de 10 bästa. Efter en svår rörlig dag inledde Céline Boutier en bra comeback i söndags med en 67 (-4): tre bogeys, fem birdies och en örn. Hon flyttade därmed från 29:e plats till sjunde plats.

För att hitta hela topplistan för AIG Women's Open: klicka här.