Med start fyra slag bakom ledaren Hee Jeong Lim på lördagskvällen tog Jin Young Ko slutspelet för BMW Ladies Championship med 64 (-8). Med en birdie på första slutspelshålet vann hon sin andra seger i rad på LPGA-touren. Celine Boutier ligger på 26:e plats.

BMW Ladies Championship: Jin Young Ko krönt

© LPGA

På LPGA International-banan i Busan avgjordes resultatet av turneringen vid det 73:e hålet. Jin Young Ko och Hee Jeong Lim hade båda avslutat sin turnering på -22 och rusade in i slutspelet. Det var i slutändan den äldste av de två koreanerna, Jin Young Ko, som vann på det första hålet tack vare en birdie. Denna birdie läggs till åtta av hans dag under den vanliga rundan.

Vid 26 års ålder vann hon sin elfte LPGA Tour-titel. Andra spelare i världen, hon är redan dubbelvinnare i major och drar upp koreansk damgolf.

Fyrfaldige KLPGA-vinnaren Hee Jeong Lim skriver på med denna andraplats vid BMW Ladies Championship, hans bästa resultat på LPGA-touren.

Lydia Ko, A Lim Kim, Da Yeon Lee och Na Rin An slutade på tredje plats på -17. Nyzeeländaren avslutar sin turnering på bästa möjliga sätt med 64 (-8) utan bogey. Hon är nu trea i Race To CME Globe, en krets som har en ny ledare: Jin Young Ko.

Céline Boutier, den enda fransyskan som är inblandad i denna turnering, ligger på 26:e plats. Med kort på 70-70-69-70 slutade hon på -9, 13 drag från seger. Céline Boutier skriver på ännu en bra prestation sedan hennes seger i Shoprite LPGA Classic Presented By ACER, hon slutade även bland de 20 bästa i Cognizant Founders Cup.