En vecka före den stora finalen av Europatouren vann Joachim B Hansen AVIV Dubai Championship. Han vinner med ett stegs ledning över duon Bernd Wiesberger och Francesco Laporta och lägger till en andra titel på Europatouren till sin lista.

Joachim B. Hansen mästare i AVIV Dubai Championship - Kredit: Twitter @EuropeanTour

Joachim B. Hansen mästare i AVIV Dubai Championship – Kredit: Twitter @EuropeanTour

Europatoursäsongen går mot sitt slut och kapplöpningen om titeln säsongens bästa spelare är mer än på gång.

På Jumeirah Golf Estates i Dubai är det äntligen dansken Joachim B. Hansen som vinner. Medledare i början av det sista varvet med Francesco Laporta, returnerade han ett kort på 68 (-4) för att vinna med en ledning i ett steg.

Antoine Rozner slutade 4:a två slag från segern. Vinnare av denna titel 2020 för sin första seger på Europatouren, Racingman säkerställde ett bra försvar av sin titel genom att returnera kort på 65-64-69-70. Efter två första varv i -15 blev helgen svårare.

Denna topp 5 tillåter fortfarande fransmannen att ta några platser på världsrankingen, han är nu på 119:e plats.

Resultaten av bluesen:

Mathieu Pavon slutade 19:a på -16. Han har gjort fyra omgångar under 70 den här veckan med korten 69-67-69-67.

Victor Perez tack vare en bra söndag i 65 (-7) tog tjugoåtta placeringar och slutade på 24:e plats på -15.

Robin Roussel, Julien Guerrier och Romain Langasque slutade alla 31:a på -14.

Mike Lorenzo-Vera avslutar en svår säsong på Europatouren med en 44:e plats här i Dubai.

Joel Stalter slutade 68:a på -5.

För att hitta den fullständiga topplistan för AVIV Dubai Championship: klicka här.

Det är dags för DP World Tour Championship

Det finns nu bara en turnering kvar för den här säsongen 2021 av Europatouren, den stora finalen i Dubai: DP World Tour Championship. Denna final kommer att vara den sista som bär namnet på European Tour-banan, eftersom Europatouren från 2022 kommer att bli DP World Tour.

Två fransmän kommer att närvara: Antoine Rozner, för närvarande 39:a i Race to Dubai och Victor Perez, 41:a.

Även om världsettorna 1 och 3:a i Race to Dubai, John Rahm, inte kommer att vara med, kommer andra stjärnor att ta starten av DP World Tour Championship. Colin Morikawa, nuvarande ledare för European Order of Merit, kommer att försöka bli en Race to Dubai-mästare för första gången.

Så här hittar du Race to Dubai-rankingen: klicka här.