Ett skott bakom ledaren Charley Hull i början av sista varvet, den tyska spelaren Alexandra Forsterling missade inte sin chans i denna Aramco Team Series. Tack vare ett sista kort på 67 (-5) vann hon med en ledning på tre skott över sin rival för dagen. Nastasia Nadaud, med ett tredje kort på 70 (-2), slutade 6:a. Pauline Roussin-Bouchard, trots ett sista kort över par, skriver på en topp 15.

Alexandra Forsterling mästare i Aramco Team Series of Tampa, Nastasia Nadaud 6:a

Alexandra Forsterling mästare i Aramco Team Series of Tampa – Tack: Mark Runnacles / LET

Ladies European Tour var på amerikansk mark den här veckan i Tampa för en Aramco Team Series-turnering. Ledare efter två omgångar, Charley Hull misslyckades med att avsluta denna vecka. Det var hennes tyska medkonkurrent i sista matchen Alexandra Forsterling som vann tack vare ett kort på 67 (-5). Med sexton greener träffade i reglering kunde tyskan värma upp puttern och signera sex birdies för att vinna sin tredje seger på Ladies European Tour.

Charley Hull, med ett sista kort på 71 (-1) slutade tvåa, tre skott efter tyskan, följt av sin landsman Bronte Law på tredje plats.

Nastasia Nadaud, med tre kort på 70 (-2) denna vecka slutade på en mycket fin 6:e plats. Hon kunde till och med ha gjort anspråk på att sluta högre i rankingen om två bogeys inte hade dykt upp på hennes scorekort i slutet av dagen.

Pauline Roussin-Bouchard kunde efter att ha vunnit lagtiteln med Céline Herbin ta en bra individuell plats, femma i början av sista omgången. Tyvärr avslutade den unga trikoloren sin turnering med ett kort över par: hon rankades 12:a.

Céline Herbin, tidsledare under andra omgången, slutade 27:a.

Anne-Charlotte Mora, fjärde och sista fransyska som korsade Cut, slutade 55:a.