Leder fra kvelden i andre runde, Brooke M. Henderson, vil denne uken ha kunnet konkludere med å ta sin andre seier i en stor turnering i karrieren. Som 24-åring vant hun trofeet for The Amundi Evian Championship. Perrine Delacour, blant de 15 beste i starten av siste runde, endte til slutt på 54. plass etter en vanskelig dag.

Amundi Evian Championship: Stor seier for Brooke M Henderson

Brooke M Henderson – ©Philippe Millereau / KMSP

Denne store uken i Evian ga sin dom etter en siste runde med vendinger. Lederen etter den bevegelige dagen Brooke M. Henderson startet to slag foran på denne siste runden, men hadde en vanskelig start på dagen. Etter en bogey på hull 1, begår hun en dobbel bogey på hull 6, og bringer forfølgerne tilbake til tittelløpet. Da hun var +3 ved starten av den 12., måtte hun gi fra seg ledelsen i turneringen for en tid til overskuddet til amerikanske Sophia Schubert.

Kanadieren kunne deretter klatre opp bakken og signerte to birdies på rad på hull 14 og 15, før hun avsluttet turneringen med seierens birdie på par 5 av hull 18. Med et siste kort på 71 (PAR) vinner hun ett. gå foran Sophia Schubert. Mao Saigo, Lydia Ko, Charley Hull, Hyo Joo Kim og Carlota Ciganda tar tredjeplassen.

Bare 24 år gammel vant kanadieren sin andre Grand Slam-turneringstittel etter LPGA-mesterskapet, som hun vant bare 18 år gammel.

«Å være her og være en to ganger major-mester er bare en utrolig følelse […] Det er en god følelse å være på toppen av den store ledertavlen. Jeg prøver bare å bruke den spenningen så godt jeg kan. »

Nelly Korda for en tid i spissen denne uken i Evian, endte på 8. plass i arrangementet sammen med verdens nummer 1 Jin Young Ko.

Denne søndagsdagen vil ikke ha smilt til franskmennene. Perrine Delacour, 13. etter tre runder, returnerer til klubbhuset med det dårligste kortet i feltet, 79 (+8), og degraderer henne til 54. plass, seksten slag bak lederen.

Agathe Laisné spiller under pari denne siste runden, 69 (-2). Hun avslutter uken på 69. plass.

Pauline Roussin-Bouchard returnerer ukens dårligste kort i løpet av denne fjerde runden: 79 (+8), hun ender på 72. plass.

For å finne den endelige ledertavlen til Amundi Evian Championship: klikk her.