Etter en lang forsinkelse på grunn av været, ble den siste runden i US Women's Open på søndag suspendert til mandag. Hinako Shibuno på -4 er fortsatt i kontroll over dette 75. US Women's Open. De to franske konkurrentene motstår godt, amatøren Pauline Roussin-Bouchard og Perrine Delacour er foreløpig bundet til 25. plass på +4. møte fra 8 lokal tid denne mandagen for å fullføre den siste runden (15 i Frankrike).

US Womens Open: været tvinger en utsettelse av den siste runden

© Erik Williams / USA I DAG Sport

Da tordenvær rammet Champions Golf Club i Houston, kalte tjenestemenn slutten på spillet kl.10: 10 (Eastern Time). Starttidene for siste runde var blitt fremskyndet på grunn av spredte tordenvær forventet gjennom dagen, så den siste gruppen var 25 minutter fra start.

Så klokka 13:39 ble spillet offisielt avlyst for dagen, med en finale planlagt til mandag, en første på US Women's Open siden 2011, da So Yeon Ryu vant på Broadmoor.

USGA twitret "kursforhold og dårlig værmelding i ettermiddag" som årsakene til avgjørelsen.

"Vi vil forsikre oss om at forholdene på banen er verdige til å krone en stor mester", sa John Bodenhamer, senior daglig leder for mesterskapene.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Brittany Lincicome (@ brittany1golf)

Med vinden som beveger seg nordover mandag, forventes temperaturene å synke betydelig. Muddy balls vil være tilbake i kampen igjen, men Lewis sa at det ikke burde være så ille som lørdagens runde gitt at USGA flyttet tee-ene over de fleste hullene. Lørdag var den totale distansen 6 meter. For siste runde blir den 067 meter. I samsvar med USGA-tradisjonen vil det ikke være ”heis” eller ”rent og sted”. Søndagens kampresultater slettes ikke.

Hinako Shibuno fører til 4 under par, ett slag foran Amy Olson. Moriya Jutanugarn, med 1 under pari, fullfører den ledende trioen. Da spillet ble stoppet, hadde 42 av de 66 spillerne fullført minst ett hull.

Av de siste 30 USWO-vinnerne var 24 to slag eller mindre utenfor ledelsen i siste runde.

For å konsultere topplisten: klikk her