Våre franske kvinner skal ha fått oss til å vibrere på de ulike banene året rundt, enten det er med hedersplasser eller seire snappet på ledningen. Et tilbakeblikk på en spesielt strålende 2021-sesong for de stigende stjernene i fransk kvinnegolf.

Dette året har vært spesielt rikt for fransk kvinnegolf mellom prestasjoner og seire. LPGA og LET Q-skolene lot også franskmennene skinne og oppnå nye kategorier for 2022-sesongen.

Som i 2020 ender Céline Boutier på toppen av den franske rankingen: hun er på 28. plass på verdensrankingen. Dette året vil ha vært nok et strålende år for Céline Boutier som vant på Lacoste Ladies Open de France på Médoc golfbane før hun vant sin andre tittel på LPGA Tour på ShopRite LPGA Classic presentert av Acer. Hun avsluttet sesongen på en høy note med en tredjeplass i den avsluttende LPGA-turneringen etter en lang kamp om seier: CME GROUP TOUR CHAMPIONSHIP.

• Manon Gidali under runde 3 av Cape Town Ladies åpner 08

Céline Herbin skal også ha glimret under US Women's Open med en fin 14. plass i denne tøffe turneringen.

Bedriftene til den unge blå

De unge spillerne strålte i år og tok hver erfaring som en mulighet til å uttrykke seg.

Etter å ha blitt proff i løpet av 2021, vil ikke Pauline Roussin-Bouchard slutte å klatre i gradene. Fra sin andre start i en turnering som profesjonell, signerte hun sin første seier ved å vinne Didriksons Skaftö Open (Sverige). Tre uker senere endte hun på pallen i Lacoste Ladies Open de France med en fin tredjeplass.

Etter en strålende karriere i USA, spilte universitetsmesteren fra South Carolina med talent for å bevege seg så raskt som mulig på LPGA-touren. Hun vant kvalifiseringsturneringen trinn II før hun ble nummer to i Q-Series maraton. Hun vant dermed sine spillerrettigheter for 2022-sesongen av LPGA Tour.

En stor historie har dukket opp i Italia med Lucie Malchirands første profesjonelle seier. Fortsatt amatør, spilte hun bare sin andre LET-turnering, da hun var 18 år vant hun Ladies Italian Open.

Marine Griffaut og Charlotte Liautier oppnådde også bragden å vinne en profesjonell turnering med amatørstatus ved å vinne henholdsvis Montauban Ladies Open og Santander Golf Tour Barcelona, ​​​​LETAS-turneringer.

Charlotte Liautier vil utvikle seg neste år på Ladies European Tour etter å ha fått sine spillerettigheter under Q-School LET. Hun blir akkompagnert av Agathe Laisné, Anne-Charlotte Mora og Manon Gidali, årets vinner på Sunshine Tour.

Agathe Laisné vil også kunne spille i visse LPGA Tour-turneringer takket være sin 22. plass i Q-serien.

Emma Broze spilte i den amerikanske andredivisjonen, Symetra Tour skilte seg også ut på toppen av ledertavlen, og vant Danielle Downey Credit Union Classic.