Evian Championship styrker sin sportspolitikk med lanseringen, etter europeiske kvalifiseringer, av to nye internasjonale utvelgelsesarrangementer i USA og i Korea.

20160426_EvianChampship_AfficheIncarneeReveleeparLydiaKo_00

Nye muligheter for golfere rundt om i verden, disse arrangementene tilbyr 5 steder i det prestisjetunge platået du Majeur.

Etter utvelgelsen av Maria Verchenova og Nanna Koertz Madsen under de europeiske kvalifiseringene, tilbød USAs kvalifikasjoner et pass for Evian Championship til Laura Gonzalez Escallon og Ally McDonald (endelig rangering på www.symetratour.com).

Tredje og siste etappe, Korea Qualifiers starter 27. juli.

Den belgiske Laura Gonzalez Escallon (25 år) og den amerikanske Ally McDonald (23 år gammel, henholdsvis vinner og 2. av Firekeepers Casino Hotel Championship på Symetra Tour, vant sin kvalifisering for Evian Championship 2016.

Imponerende under denne turneringen redusert til 36 hull av stormen, vant Laura Gonzales i 129 (-15) med en siste runde i 64 (-8), en ny banerekord. Den unge spilleren, kåret til "The Big Ten player of the year" av University of Purue i 2012, på Symetra Tour siden 2014, er den første belgiske som vinner en turnering på denne amerikanske kretsen, et springbrett for LPGA Tour. En seier som åpner dørene til Evian Championship.

“Det er utrolig å kunne dra til Evian. Dette blir min aller første LPGA Tour-turnering og en Major også! Enthuses Laura, 16. på Symetria Tour Money List.

På denne rangeringen ligger Ally McDonald, på 2. plass. Den unge amerikanske “rookie” i år vil også være til stede på Evian Championship i september. Den første spilleren som vant Mississippi-mesterskapet for gutter, Ally vant Michigan Open Championship, hennes første turnering som proff i fjor sommer.