Etter å ha beseiret Toulouse golfklubb i finalen, vant spillerne fra Saint-Nom-La-Bretèche den 19. golfspilleren i sin historie. Den hadde ikke blitt vunnet av Ile-de-France-klubben siden 2002, for 19 år siden!

Saint-Nom-La-Bretèche vinner Golfers Club!

© Golfers 'Club Trophy

The Golfers 'Club Trophy er navnet på pokalen som ble tildelt det franske førstedivisjonens mesterlag for kvinner.

De mest suksessrike klubbene i denne konkurransen er Ile-de-France-klubber med blant annet Racing Club de France, Saint-Nom-La-Bretèche eller Saint-Cloud golfbane.

Etter å ha kvalifisert seg i slagspill, er favorittene tilstede på toppen av topplisten. Boulie -laget endte først med sytten slag foran sin første jager. Toulousaines ender faktisk på andreplass og er i en god posisjon til å forsvare tittelen som ervervet i 2020. Saint-Cloud havner på tredjeplass og Saint-Nom-La-Bretèche er på 3. plass.

I løpet av kvartfinalen eliminerte Racing Club de France Lyon Salvagny, Saint-Cloud eliminerte Golf Club de Lyon og Toulouse eliminerte Palmola.

Saint-Nom-La-Bretèche møter klubben Saint-Germain for sin kvartfinale. De to lagene nøytraliserer hverandre om morgenen ved å vinne en dobbel hver.

Singelkampene vendte seg imidlertid til fordel for spillerne som ble trent av Arnaud Verhaeghe. De vinner tre kamper på ettermiddagen og vinner 4,5-2,5.

Til semifinalen møter Toulouse Saint-Cloud og La Boulie, først i kvalifiseringen, møter Saint-Nom-La-Bretèche.

Om morgenen dobler score parene Thompstone / Duchefdelaville og Rousselot / Liautier to poeng for Saint-Nom, og vant henholdsvis 2 & 1 og 1UP.

På ettermiddagskampene ble det første poenget vunnet av Charlotte Liautier for Saint-Nom. Det var imidlertid ikke før den siste kampen at Lauren Thompstone leverte lagkameratene ved å vinne 1UP mot Vairana Heck. Saint-Nom vant 4-3.

Samtidig er det Toulouse som går til finalen takket være en seier på 5,5 til 1,5 mot Saint-Cloud.

Finalen motsetter seg derfor Toulouse, forsvarende mester for Saint-Nom-La-Bretèche, atten ganger vinner av arrangementet. I dobbeltkamper er de to vinnende parene mot Boulie igjen justert. To poeng er igjen vunnet av parene Saint-Nom-La-Bretèche.

I singlene er det første poenget vunnet av Yvie Chaucheprat, 6 & 5 mot Emma Alard. Toulouse tar opp 2-1.

Men bak henne vant de to spillerne i form denne uken på Saint-Nom-siden kampene sine og forseglet seieren til Saint-Nom La Bretèche.

Charlotte Liautier vinner 7 & 6 mot Clémence Cadéac og Lou Rousselot bringer seierspoenget tilbake ved å vinne 5 & 3 mot Louise Reau.

5. etter slagkampene klarte spillerne i Saint-Nom La Bretèche å klatre til sin 19. tittel ved å forlate den fjerde, den første deretter den andre av kvalifikasjonene.