Rose gikk inn i historien om Golf og ble den første olympiske medaljevinner i disiplinen fraværende i 112 år fra lekene, etter George Lyon, den siste vinneren ... i 1904.

Briten var to slag foran svensken Henrik Stenson som vant sølv og amerikaneren Matt Kuchar, bronsemedalje. Synd for Grégory Bourdy som savnet sin siste runde (+2) og endte på 25. plass med 13 lederskudd.

Justine Rose på slutten av spenningen

Rose vant etter et utrolig oppgjør hvor de to mennene gikk i slag for slag. Fortsatt bundet i begynnelsen av 18 klokka -15, tok det noen centimeter for Rose å se sitt innkast forbli på farlederne, etter et andre skudd, full farleder denne, tok briten et seriøst alternativ på seieren, med den siste millimetertilnærmingen, falt mindre enn en meter fra masten, mens Stenson på sin side savnet sin tilnærming, som endte løpet hans mye lenger på greenen. Ingen angrer savnet putt for birdie og par.

« Jeg var så motivert for å representere Storbritannias teamDet var ganske enkelt den mest magiske uken i mitt atletiske liv! Sa vinneren av US Open 2013 med et stort smil.