Noen dager før Solheim Cup møtte de 12 beste unge spillerne i Europa og de 12 beste unge spillerne i USA hverandre i PING Junior Solheim Cup. For første gang siden 2007 vinner europeerne.

PING Junior Solheim Cup: Europa vinner!

© European Tour

Den 11. utgaven av PING Junior Ryder Cup ble holdt på Sylvania Golf & Country Club -banen i Ohio. Konkurransen ble spilt over to dager: 6 fourballs onsdag morgen, 6 foursomes onsdag ettermiddag og 12 single torsdag for å avslutte turneringen.

To franske kvinner var derfor engasjert i Ohio: Constance Fouillet og Vairana Heck.

Der bestemte europeisk kaptein Annika Sorenstam seg for å kombinere dem for de to dobbeltspillene.

Onsdag morgen nøytraliserte de to lagene hverandre, 3 kamper vunnet av amerikanerne og 3 kamper vunnet av europeerne. Franskmennene deltok dessverre i konkurransen med et 3 & 1 -tap mot paret Kelly Xu og Anna Davis.

På ettermiddagen ble fire kamper klart til fordel for amerikanerne, 5 kamper vant mot et nederlag. Franskmennene tapte 3 & 2 mot Kaitlyn Schroeder og Yana Wilson.

Europeerne gikk derfor ned 8 poeng til 4 på kvelden den første dagen.

8,5 poeng var nødvendig for å håpe å vinne cupen.

Med 8 seire, 2 delte kamper og bare 2 nederlag denne torsdagen vant de unge europeerne 9 poeng av 12 mulige og gjorde et suveren comeback.

Constance Fouillet og Vairana Heck -

Franskmennene vant to poeng for Team Europe i enkeltkampene, begge vant sine kamper. Vairana Heck overtok Katie Li, 2 og 1. Constance Fouillet vant sin kamp 5 & 3 mot Avery Zweig.

Våre to tricolors ender derfor på en god tone og tar tilbake, med lagkameratene og kapteinen Annika Sorenstam, pokalen i Europa.