På slutten av en ubesluttsom finale blir tyskeren Bernhard Langer sjettegangsmester i Charles Schwab Cup. Phil Mickelson, for sin sjette start på Champions Tour, vant en fjerde seier i denne finalen i kretsen.

Bernhard Langer ble mester for sjette gang i Charles Schwab Cup - Kreditt: Twitter @ChampionsTour

Bernhard Langer mester i Charles Schwab Cup - Kreditt: Twitter @ChampionsTour

Superlativer mangler for å beskrive Bernhard Langers karriere: tidligere verdens nummer 1, to ganger vinner på Augusta, Ryder Cup-vinner som spiller og kaptein og også 40 seire på Europatouren.

Tyskeren, som ble proff i 1976, har skinnet i noen år på PGA Champions Tour, reservert for spillere over femti år. Også her har 64-åringen mange linjer i rekorden: 42 titler inkludert 11 store seire.

For 2021-utgaven av Charles Schwab Cup Championship, som ble spilt i Phoenix, Arizona, var det «rookie» Phil Mickelson som klarte å skille seg ut for å vinne finalen.

Takket være tre birdies på de fire siste hullene, vant han Champions Tour-finalen ett skritt foran New Zealanderen Steven Alker.

Poengløpstittelen ble spilt veldig lite mellom Bernhard Langer og Jim Furyk. Sistnevnte tok starten på siste runde som leder og en pallplass var nok til at han vant kretsens klassifisering. Et svakt kort i PAR under siste runde kastet ham ut av pallen for en siste femteplass i denne turneringen.

Bernhard Langer etter to første runder uten utbrudd, signerte en 63 (-8) på lørdag for å erstatte seg selv, og endte til slutt på 17. plass med en 69 (-2) på søndag.

Bernhard Langer blir dermed for sjette gang vinner av Charles Schwab Cup. Selv om begavelsene er mindre viktige på Champions Tour enn på PGA Tour, har Bernhard Langer, takket være sine 42 seire og sine tallrike æresplasser, allerede nådd mer enn 30 millioner seire. Nå 64 år gammel håper man at vinneren av 1985 og 1993 Masters vil komme nær eller overgå Hale Irwins rekord på 45 seire.

For å finne den komplette ledertavlen for Charles Schwab Cup Championship: klikk her.