Den japanske Haru Nomura vinner Australian Open med utrolige 65 på slutten av den siste runden som ble spilt denne søndagen i Adelaide, Australia.

Haru Nomura og hans trofé

Haru Nomura and his Trophy Photo credit: GolfAustralia

Haru Nomura fra Kanagawa i Japan kom som et tordenbrudd på Women's Australian Open ISPS Handa og vant sin første tittel på LPGA Tour. Den siste dagen lagde hun en serie med tre fugler på rad på 15., 16. og 17. hull.
Oppsummert: “The putting ... wow ... Incredible”! Japanerne vant med tre slag foran Lydia Ko, verdens nummer 1 New Zealand, 18 år gammel og forsvarende mester. Australske Karrie Webb fullfører pallen syv lengder bak Nomura. Nomura har tilbrakt de siste fem sesongene på LPGA Tour og hans verdensrang var 67. Hun har nå planlagt å klatre til 50 th verdensrangering.

På fransk side spilte Karine Icher og Marion Ricordeau 76 (+4) i siste runde. De eneste to franske kvinnene som fortsatt var i løp ble henholdsvis 47. og 71.

HARU NOMURA intervju

ISPS HANDA KVINNERS AUSTRALISKE ÅPNE, 21/2/2016

NÅR TENKTE DU AT DU VANNT?
Den 15.. Jeg gjorde en fugl da på 16 og 17 er hele.

HVA FØLER DU ?

En første seier på LPGA Touren er veldig viktig for meg.
Jeg er overrasket over at hun kommer så tidlig, men det er bare c
begynner, håper jeg ...

HAR IKKE LYDIA KOS OPPMØTTELSESKRIK GJØR DEG NERVOUS?

Det oppmuntret meg liksom, og jeg trodde jeg måtte prøve å spille enda bedre.

Liker du å spille under trykk?
Nei, jeg hadde ikke noe press.

IKKE NOE PRESS?

Ikke noe press.

IKKE SELV MED OFFENTLIGEN?  Nei tilingen. (ler).

HVORFOR ER DU IKKE NERVET I SÅKE OMSTENDIGHETER?

Golf er en kamp mot meg selv. Det er ikke mot noen andre, selv den andre personen spiller bra. Hvis jeg rekker målene mine, så må jeg vinne.

HVORDAN FORANDRER DENNE VICTORY TURPLANENE DINE?

I fjor kunne jeg ikke spille Thailand eller Singapore, men denne gangen er det annerledes at jeg vant her, så jeg skal spille disse neste turneringene.

KOMMER DU TILBAKE NESTE ÅR FOR Å forsvare TITELEN?