Med en total score på 263 (-17) over fire runder vant Cristie Kerr den 27. utgaven av Lacoste Ladies Open de France denne søndagen. Amerikaneren, som ledet turneringen fra start til slutt, signerte en velfortjent og rørende suksess. Den første franskinnen, Agathe Sauzon, returnerte dagens beste kort (63) for å ta en bemerkelsesverdig 6. plass.

• Cristie Kerr - © PBallet / ASO

Et år etter suksessen til Beth Allen, den første av en amerikaner i turneringen, forblir Lacoste Ladies Open de France-troféet i USA. Ikke overraskende ble den presentert denne søndag ettermiddag til Cristie Kerr, leder siden første runde, og til slutt vinner med totalt 263 slag, eller 17 under pari. Forfatteren av kort på 62, 64, 68 og 69 vant Californian med fire slag foran Kinas Xi Yu Lin, som gjorde en utmerket 64 (-6) på denne siste runden, og ni på Spanjolen Azahara Munoz (69, -1), vinner i 2013 og 2014.

Men utover hennes imponerende ytelse i spillet, var den tidligere verdens nummer 1 uten tvil en av hennes mest rørende suksesser. Personlig involvert i kampen mot kreft gjennom stiftelsen Birdies for Breast Cancer, som ble opprettet i 2003, klarte ikke spilleren med 19 karriere titler på LPGA Touren å vie seieren til Cassandra Kirkland, den franske golfspilleren som døde i april i fjor. lungekreft, og en kjær som forsvant tirsdag i USA. “Jeg spilte for meg selv, men mest spilte jeg for dem. Jeg følte virkelig at en engel så på meg denne uken, ”sa hun gråtende og mottok trofeet.

På fransk side kom den fine overraskelsen av dagen - og uken - fra Agathe Sauzon, strålende 6. takket være et utmerket kort på 63 (-7) under denne siste runden. Den 25 år gamle innfødte i Valencia hakk det beste resultatet av sin unge karriere på Ladies European Tour etter et spill som var tegnet av fem fugler og en ørn. “Alt spillet mitt var bra i dag, da jeg i de tre første rundene hadde kjøringen, strykejernet eller putten som gikk galt. Jeg så ikke nødvendigvis meg selv som topp 10 før turneringens start. Det er en stor belønning å ende opp som dette, ”sa hun. Like bak Sauzon, som endte på -6 totalt, tok to andre Habs 9. plass i løpet på -5: Céline Herbin, vinner av 2015-utgaven, og Valentine Derrey.

Fullstendige resultater er tilgjengelige ved å klikke på denne lenken.