På slutten av spenningen seiret amerikaneren Nelly Korda og vant OL -gull med en score på -17 (267). Den japanske Mone Inami (-16) samler inn pengene i sluttspillet mot newzealanderen Lydia Ko som henger bronsen. Perrine Delacour og Céline Boutier endte på henholdsvis 29. (-4) og 34. (-2).

OL 2021: Nelly Korda kronet OL -mester

Som det viser seg, var hennes første store tittel 27. juni (KMPG Women's PGA Championship) bare starten for Nelly Korda. Den amerikanske nå olympiske mesteren holdt på sin rang som nummer én-spiller i verden, med en score på 267 (-17) og et siste kort på 69 (-2) for en seier med ett slag.

Korda, 23, og hans landsmann Xander Sc Chaudele som vant herretittelen søndag, tilbyr en andre gullmedalje i USA. Nelly har nå vunnet tre av sine fire siste individuelle turneringer.

Amerikaneren holdt henne kald i denne siste runden, under en medaljejakt full av vendinger til tross for en dobbel bogey på 7 (par 3) som hun raskt fylte med to nye birdies i 8 og 9.

Den yngste av Korda-søstrene svekket seg ikke ved returen med to fugler mot en skytter, selv om hun så den japanske spilleren Mone Inami komme tilbake til sin høyde på 17 (-17) like etter den timelange pausen. Etter tordenvær. Bundet i begynnelsen av det 18. var det en fatal feil av japanerne med en skytterhogg som til slutt kom amerikaneren til gode som gikk på pari.

Det var den japanske Mone Inami som til slutt samlet sølvet ved å vinne det første hullet i sluttspillet mot New Zealand Lydia Ko, også -16 etter tre runder, som må nøye seg med bronse fem år etter Rio -pengene.

Blå side

Franske Céline Boutier med et andre kort under pari denne uken fikk seks plasser på ledertavlen og endte med en endelig poengsum på 282 på 34. plassering på -2.

Perrine Delacour, klarte ikke å forvandle sjansen til medalje, seks slag fra pallen i starten av den siste runden. den andre tricolor som deltok i arrangementet endte til slutt på 29. plass i par (71) med en total score på 280 (-4).