Den siste turneringen i PGA Tour -sesongen, Tour Championship, ble spilt i East Lake.

På toppen av FedEx -rangeringen etter seieren på BMW -mesterskapet for en uke siden, tok Patrick Cantlay ledelsen i denne turneringen på -10. Han avsluttet uken på -21, ett slag foran John Rahm og vant sin første FedEx Cup.

FedExCup: Patrick Cantlay vinner

Som hvert år arrangerer Atlanta sesongens siste turnering: Tour Championship. Med særlig årets største premie, ønsker denne turneringen de 30 beste spillerne av sesongen velkommen på PGA Tour. Spillerfeltet er derfor opp til arrangementet: de 15 beste spillerne i verden deltar i konkurransen.

I tre år nå gir poengene i løpet av den vanlige sesongen av PGA Tour og rangeringen av FedEx Cup på slutten av BMW Championship, et visst antall slag foran eller bak på Championship Tour.

Således, etter å ha vunnet BMW -mesterskapet og tatt ledelsen i stillingen, startet Patrick Cantlay turneringen med ledelsen på -10. På kvelden for hver runde beholdt Cantlay den første posisjonen. Selv om verdens nummer 1, vinner av US Open, Johan Rahm lød anklaget, klarte Cantlay å motstå disse angrepene. På par 70 av East Lake-banen returnerer han kort på 67-66-67-69. Slutten på den siste runden var spennende. Etter en bogey på hull nummer 17, startet Cantlay på 18 med bare ett slag foran spanjolen Rahm. Begge mennene angrep par 5 av 18 med suksess. Rahm var lenger borte, putt først for ørnen, som han dessverre ikke konverterte. Cantlay hadde derfor to putt til birdie og vant turneringen. Som 29 -åring vant Long Beach -innfødte sin første FedEx Cup.

Tre uker unna Ryder Cup er han posisjonert som den skikkelige mannen på amerikansk side.

For verdenspoeng er prisen basert på poengsummen på slutten av 72 hull uten kompensasjon. John Rahm og Kevin Na endte begge med likevekt på 266 slag (-14) og delte derfor verdenspoengene for førsteplassen, dvs. 51,2 poeng. Patrick Cantlay, vinner av FedEx Cup endte på fjerde plassering.

Verdens nummer 2 og tittelholder Dustin Johnson endte på 8. plass i denne FedEx Cup.

To ganger US Open og USPGA-vinner Brooks Koepka klarte ikke å fullføre turneringen. West Palm Beach -spilleren bestemte seg for å slutte etter å ha hatt alvorlige smerter i håndleddet etter et slag i en rot. Nå 3 uker før Ryder Cup er det et slag for det amerikanske laget å vurdere å klare seg uten en firedobling i major.

Etter denne pensjonisttilværelsen fant Joaquin Niemann seg alene om å spille sin siste runde. Den unge chileneren benyttet anledningen til å sette ny rekord på PGA Tour, den runden som ble spilt raskest. Han stjeler denne rekorden fra Kévin Na ved å fullføre spillet på 1h53, til en poengsum på 72 (+2).