Céline Boutier fullførte Cognizant Founders Cup på 19. plass, og la ut en siste 68 (-3), hennes beste kort i uken, langt fra koreaneren Jin Young Ko som vant arrangementet for andre gang (-18). Perrine Delacour som hadde en komplisert siste runde (+4) endte på 33. plass.

Cognizant Founders Cup: Jin Young Ko seirende, Céline Boutier på topp 20

© LPGA

Jin Young Ko ledet fra start til slutt søndag i Cognizant Founders Cup med sin 14. runde på rad på 60 -tallet (63, 68, 69 og 66), og binder rekorden som Annika Sorenstam hadde i 16 år.

I konstant regn på Mountain Ridge fikk den 26 år gamle sørkoreanske stjernen det til å se lett ut. Hun avsluttet med en score på 66 (-5) for en seier med fire slag foran Tysklands Caroline Masson.

Ko startet den siste runden med en firetakts ledelse og ingen kom innen tre slag hele dagen. Turneringen var praktisk talt over, det gjensto bare å vite hvordan den skulle ende. Ko fuglet fire på fem hull i midten av de ni siste og avsluttet med et 266 (-18) kort.

Dette er hans 14. runde på rad på 60 -tallet, siden en 69 i siste runde i Evian Championship. Det tilsvarer rekorden satt av Sorenstam midt i sesongen på 10 seire i 2005.

Sorenstam har vunnet tre av fire turneringer i denne rekken på 14 runder på rad på 60 -tallet, inkludert en major. Ko har vunnet to ganger og ble nummer to og sjette i de andre majorene.

Ko ble med Nelly Korda som den eneste tredobbelte vinneren på LPGA Tour denne sesongen, og hun ble den femte sørkoreaneren med minst 10 seire, fremdeles et lite stykke fra rekorden på 25 som ble holdt av banebryter Se Ri Pak.

En uke etter seieren i Atlantic City fullførte Céline Boutier Cognizant Founders Cup på 19. plass, noe som fortsatt er tilfredsstillende. Etter tre lavmælte første runder spilt i 70, 70 og 71 på par 71 i Mountain Ridge Country Club, avsluttet den nå to ganger vinneren på LPGA Tour uken med å returnere sitt beste kort, 68 (-3) bestående av fem birdies og to bogeys. Denne gode siste omgangen tillot ham å få 16 rekker for å klatre inn i topp 20 -finalen, 19. på -5 totalt.

Skuffelse derimot for Perrine Delacour, sjette i starten denne søndag formiddag, og 6. i mål etter tunge 33 (+75) uten den minste birdie i horisonten ...

Cognizant Founders Cup: Jin Young Ko seirende, Céline Boutier på topp 20For å se hele topplisten: klikk her