Leder ved starten av siste runde, Chris Kirk vant mesterskapets turnering på Hawaii takket være et kort på 65 (-8) i sin siste runde. Han vant ett skritt foran Sahith Theegala, som kom sterkt tilbake på søndag med en score på 63 (-10). Med denne nye seieren på den amerikanske kretsen rykker Kirk til 25. plass i verden. Justin Rose, bak på rangeringen, signerer ukens kort denne søndagen ved å utligne banerekorden med 61 (-12).

Chris Kirk mester for mestere på Hawaii

Chris Kirk vinner The Sentry på Hawaii – via Twitter @PGATour

Lederen på flyttedagens kveld skalv ikke. Chris Kirk vinner på Hawaii og vinner The Sentry, mesterskapets turnering, som samler de 50 beste spillerne i verden og vinnerne av PGA Tour for sesongen 2023. Chris Kirk ledet i starten av siste runde og motsto angrepene av hans forfølgere ved å score 65 (-8) på sin siste runde, uten noen bogey, for å vinne med ett skudds ledelse. Dette er hans sjette seier på PGA Tour, tretten år etter hans første suksess i 2011. Han rykker til 25. plass på verdensrankingen.

Sahith Theegala, leder av første runde, endte til slutt på andreplass, takket være et dundrende sluttspill på 2 (-63): han bommet på et skudd fra Kirk. Jordan Spieth endte på tredjeplass, to skudd fra seier.

Scottie Scheffler, leder etter to runder, endte til slutt på 5. plass denne uken. Verdens nummer 1 legger ikke til en ny seier til rekorden hans på Hawaii, skylden på en ganske trist flyttedag.

Justin Rose, langt fra å spille for seier, scorer ukens kort med 61 (-12). Med dette kortet er han lik Kapalua-banerekorden. Han endte likevel på førti, tretten slag bak vinneren Chris Kirk.

For å finne hele ledertavlen til The Sentry: klikk her.