Etter tre første runder med høyt nivå, vil ikke Céline Boutier ha klart å fange de ledende spillerne i løpet av siste runde og endte til slutt på 9. plass i arrangementet. Det er den engelske Charley Hull som til slutt vinner denne The Ascendant LPGA Benefiting Volunteers of America, takket være hennes siste kort på 64 (-7).

Seier for Charley Hull, topp 10 for Boutier

Charley Hull vinner av The Ascendant LPGA Benefiting Volunteers of America – via Twitter @LPGA

LPGA Tour-spillerne spilte denne uken i Texas for The Ascendant LPGA Benefiting Volunteers of America, på par 71 til Old American Golf Club. Denne 72-hulls turneringen tilbød spillere en total premiepott på $1 700 000.

Etter tre runder og en utmerket bevegelig dag fant vi vår franske nummer 1, Céline Boutier i spissen på tredje plassering. Hun gir fra seg ukens beste kort på lørdag med et kort på 66 (-5). Den 15. spilleren i verden hadde startet turneringen sin med to kort under 70, 68 (-3) og deretter 69 (-2). Dagen hennes på søndag vil ha vært vanskeligere siden hun for den eneste tiden av uken spiller over pari. Hun ble spesielt straffet av puttingen hennes under siste runde, slik at hun gjorde 36 putter på denne siste dagen for 100 % av fairwayene berørt og bare to greener bommet. Hun er endelig nummer ni på -9.

Det er engelske Charley Hull som vinner denne uken og løfter trofeet til The Ascendant LPGA Benefiting Volunteers of America. Dette er den andre seieren på LPGA-touren for engelske kvinnen, hun som til da var den 31. spilleren i verden. Putteren hennes kokte i løpet av denne siste dagen siden hun signerte åtte birdies for en bogey og et siste kort på 64 (-7). Hun er foran Kinas Lin Xiyu med ett skudd og New Zealands Lydia Ko med to skudd.

Pauline Roussin-Bouchard, etter å ha bestått Cut, tok mange plasser i løpet av denne siste dagen takket være et siste kort på 66 (-5). Hun endte på 42. plass i konkurransen i par-totalen.

Céline Herbin med en siste dag på 74 (+3), tapte noen plasser på stillingen. Hun er 59. på +4 totalt.

For å finne den komplette ledertavlen til denne The Ascendant LPGA Benefiting Volunteers of America: klikk her.