Etter en spennende epilog og seks sluttspillhull, var det endelig spanjolen Adri Arnaus som vant dette Catalunya-mesterskapet. 27-åringen legger til sin første seier på DP World Tour på listen sin. Adrien Saddier, den første franskmannen, endte på 33. plass i arrangementet.

Catalunya Championship: Adri Arnaus vinner i Catalonia

©Adri Arnaus via Twitter

På PGA Catalunya of Girona ble den endelige seieren avgjort under et sluttspill. Denne plutselige døden ble avgjort mellom to spillere: Adri Arnaus og Oliver Bekker. Sistnevnte, partileder søndag, legger inn et kort på 72, i par. Denne sørafrikaneren vil ha laget tre birdies for tre bogeyer på denne siste runden.

Konkurrenten hans signerte i mellomtiden en nesten perfekt dag på 65 (-7) med fem birdies for en ørn. Han lager det nest beste søndagskortet for å blande seg inn i dette sluttspillet.

De to mennene spilte først det 18. hullet fem ganger, og savnet birdien etter tur, og signerte kun pars. Seieren ble til slutt spilt på det sjette hullet i play off, på hull 17. Oliver Bekker signerer dessverre en bogey, og etterlater en putt til par som er synonymt med seier til Arnaus. Spanjolen skjelver ikke og henger sin første tittel på den europeiske kretsen på rekorden. Denne seieren lar ham komme inn blant topp 10 i Race To Dubai, på sjette plass. Han fikk også tretti plasser på verdensrankingen og ligger nå på 52. plass.

Søndagens beste kort tilskrives Hennie Du Plessis som signerer seks birdies og en ørn for et kort på 64 (-8). Han avsluttet turneringen sin på sjette plass på -8 totalt.

Scoringene til franskmennene, langt fra lederen

Adrien Saddier endte til slutt på 33. plass i arrangementet på -1 totalt. Etter to første runder under par på 70 (-2) og 69 (-3), returnerte han to kort over par i helgen og avsluttet uken med en bitter tone: trippel bogey på 17 og bogey 18 for et siste kort på 75 (+3).

Julien Brun ble nummer 42 i arrangementet totalt PAR. Han gir kort på 68-75-72-73 i løpet av uken.

Raphaël Jacquelin avslutter uken i Spania på 55. plass med totalt +2. Han scorer 71-70-74-75.

Jean-Baptiste Gonnet kunne dessverre ikke fullføre turneringen på grunn av skade.

For å finne den komplette ledertavlen for dette Catalunya-mesterskapet: klikk her.