TROON (UK) Henrik Stenson vant den 40. utgaven av British Open for sin 145-årsdag, hans første store med en suveren 63 på slutten av siste runde for en enorm total score på 264, (-20), i løpet av Royal Troon (Skottland).

18_BritishOpen_StensonCouronne40 Years For145thEdition_01

Svensken sletter nederlaget sitt i 2013 på Muirfield, som allerede står overfor den berømte sørpoten. Stenson holdt seg bak Mickelson på jakt etter en sjette større turnering, endte med å vinne med tre skudd mot amerikaneren, i tet i de to første rundene. Phil Mickelson har allerede vunnet tre Masters, et PGA-mesterskap og British Open i 2013.

“Jeg følte at det var min tid, men ingenting ble skrevet, jeg måtte spille golf for å komme dit. Jeg trodde på meg selv og resultatet er der! »Sa Henrik Stenson. "Jeg er veldig glad selv om jeg ikke er klar over det ennå"
“Når du må kjempe like hardt som jeg gjorde i dag og mot Phil de to siste dagene, føler du en stor lettelse når du kommer ut av det 18. og vet at det er vellykket! "

Seier av alle rekorder for denne 145. utgaven: det siste kortet på 63 er nå det laveste som er registrert av en vinner på fjerde runde av British Open, totalt -4 er også det laveste som noen gang er nådd på den prestisjetunge turneringen og hans 20 trekk det laveste antallet trekk gjort i en større turnering.