Leider aan het begin van de laatste ronde met drie schoten, de weg is lang geweest voor de Colombiaanse Mariajo Uribe. Dankzij een laatste birdie op 18-jarige leeftijd won ze met één schot voorsprong op de Engelse Bronte Law. Jammer voor de Engelse die in de laatste ronde een tijdlang leider was. Emma Grechi beëindigt eerste Frans in Australië. Dankzij een totaal van -5 staat ze net buiten de top 10 op de 12e plaats.

Mariajo Uribe wint aan het einde van de race in Australië

Mariajo Uribe wint aan het einde van de race in Australië – Credits: Tristant Jones / LET

Lange laatste dag voor de Colombiaanse golfster Mariajo Uribe! Als leider aan het begin van de laatste ronde moesten we wachten tot de laatste hole van de Magenta Shores Golf & Country Club-baan om Uribe te zien zegevieren. Dankzij een laatste birdie won ze met één schot voorsprong op de Engelse Bronte Law.

Op 34-jarige leeftijd is dit haar eerste officiële overwinning onder professionals, nadat ze in 2007 de US Women's Amateur-trofee in de wacht sleepte.

Bronte Law eindigde, ondanks zijn inspanningen en een laatste ronde van 67 (-5), als tweede, één slag verwijderd van de overwinning.

Emma Grechi eindigt de beste driekleur van deze week bij Magenta Shores Golf & Country Club. Hoewel hij het moeilijk had met een 74 in de tweede ronde, sloot Grechi zijn week perfect af met een 69 (-3), synoniem met een 12e plaats.

Ook Pauline Roussin-Bouchard speelde in haar laatste ronde ondermaats met de kleinste marges. Met een totaal van -3 staat ze op de 21e plaats op de Women's NSW Open.

Zware laatste dag voor de drie andere Franse vrouwen die het gehaald hebben. Céline Herbin eindigde met een laatste kaart van 78(+6) op de 49e plaats, terwijl Camille Chevalier en Nastasia Nadaud op de 63e plaats eindigden.

Om het uiteindelijke klassement van de Women's NSW Open te vinden: hier klikken.