Emily kristine pedersen die aan het begin van de laatste ronde een 6-takt voorsprong had, won bij de Tipsport Czech Ladies Open met vier slagen op de Oostenrijkse Christine Wolf. Franse kant Camille Chevalier, (73, +1) eindigde als 17e op -6, terwijlEmilie Alonso (74, +2) pakte de 57e plaats op +3.

LET: Emily Kristine Pedersen wint Tipsport Czech Ladies Open

Emily Kristine Pedersen - © Tristan Jones / LET

Emily Kristine Pedersen won de Ladies European Tour door het Tipsport Czech Ladies Open te winnen, haar tweede succes op de European Tour op 24-jarige leeftijd veilig te stellen en haar nummer 1 plaats in de Race to Costa del Sol veilig te stellen.

De Deense auteur van een 71 (-1) kaart die eindigde op birdie-eagle zegevierde met -17 met vier slagen voorsprong op de Oostenrijkse Christine Wolf (67).

Pedersen begon de laatste ronde met een voorsprong van zes slagen, maar zijn voorsprong was slechts één slag verwijderd toen hij 17 werd, na een bogeing op 16.

Maar de Deen herstelde zich met een chip op 3 meter en veranderde haar poging in het eerste vogeltje van de finale, en vervolgens een met een enorme finish op de 18e en een putt van 25 meter voor een adelaar op de laatste par-vijf.

Pedersen pakte de overwinning met een score van 17 onder par, vier meer dan de Oostenrijkse Christine Wolf, die het vuur hoger zette met een foutloze 67.

"Ik dacht pas na over de score op de 16e en ik kreeg te horen dat ik maar één stap voor was, dus het vogeltje op de 17e was echt cruciaal voor mij", zei Pedersen, die nu meer dan 200 punten foutloos staat bovenaan het klassement van de Race naar Costa del Sol.

'Deze adelaar was een bonus. Het was een kans om de bal van zo ver naar binnen te krijgen, maar het was goed om hem te pakken, dat zal ik onthouden. "

Pedersen won haar eerste LET-overwinning op de Indian Open in 2015, maar haar prestatie is sindsdien sterk gedaald en gaf toe dat ze niet zeker wist of ze weer naar het hoogste niveau kon terugkeren.

Om de resultaten te bekijken: hier klikken