Onze Franse vrouwen zullen ons het hele jaar door op de verschillende circuits hebben doen trillen, of het nu gaat om ereplaatsen of overwinningen die aan het draad zijn gegrepen. Een terugblik op een bijzonder schitterend seizoen 2021 voor de rijzende sterren van het Franse damesgolf.

Dit jaar was bijzonder rijk voor het Franse vrouwengolf tussen optredens en overwinningen. Dankzij de LPGA en LET Q-Schools konden de Fransen ook schitteren en nieuwe categorieën behalen voor het seizoen 2022.

Net als in 2020 eindigt Céline Boutier bovenaan de Franse ranking: ze staat op de 28e plaats op de wereldranglijst. Dit jaar zal opnieuw een schitterend jaar zijn geweest voor Céline Boutier, die de Lacoste Ladies Open de France won op de golfbaan van Médoc voordat ze haar tweede titel won op de LPGA Tour tijdens de ShopRite LPGA Classic gepresenteerd door Acer. Ze sloot haar seizoen met een hoge noot af met een derde plaats in het afsluitende LPGA-toernooi na een lang gevecht om de overwinning: het CME GROUP TOUR CHAMPIONSHIP.

• Manon Gidali tijdens ronde 3 van de Cape Town Ladies open op 08/04/2021

Ook Céline Herbin zal tijdens de US Women'S Open schitteren met een mooie 14e plaats in dit zware toernooi.

De heldendaden van de jonge blauwe

De jonge spelers schitterden dit jaar en namen elke ervaring als een kans om zichzelf te uiten.

Na prof te zijn geworden in de loop van 2021, zal Pauline Roussin-Bouchard niet stoppen met het beklimmen van de gelederen. Vanaf haar tweede start in een toernooi als professional tekende ze haar eerste overwinning door het winnen van de Didriksons Skaftö Open (Zweden). Drie weken later eindigde ze op het podium van de Lacoste Ladies Open de France met een mooie derde plaats.

Na een schitterende carrière in de Verenigde Staten speelde de universiteitskampioen uit South Carolina haar spel met talent om zo snel mogelijk door te gaan op de LPGA Tour. Ze won het Kwalificatie Toernooi Stage II voordat ze als tweede eindigde in de Q-Series marathon. Zo won ze haar speelrechten voor het seizoen 2022 van de LPGA Tour.

Er is een geweldig verhaal ontstaan ​​in Italië met de eerste professionele overwinning van Lucie Malchirand. Nog steeds een amateur, speelde ze pas haar tweede LET-toernooi, toen ze 18 was won ze de Ladies Italian Open.

Marine Griffaut en Charlotte Liautier bereikten ook de prestatie om een ​​professioneel toernooi met amateurstatus te winnen door respectievelijk de Montauban Ladies Open en de Santander Golf Tour Barcelona, ​​​​LETAS-toernooien te winnen.

Charlotte Liautier zal volgend jaar evolueren op de Ladies European Tour nadat ze haar speelrechten verworven heeft tijdens de Q-School LET. Ze wordt vergezeld door Agathe Laisné, Anne-Charlotte Mora en Manon Gidali, winnaar van de Sunshine Tour dit jaar.

Agathe Laisné zal dankzij haar 22e plaats in de Q-Series ook in bepaalde LPGA Tour-toernooien kunnen spelen.

Emma Broze speelde in de Amerikaanse tweede divisie, de Symetra Tour stond ook bovenaan het klassement en won de Danielle Downey Credit Union Classic.