Een paar weken na zijn eerste overwinning op de PGA Tour bij de Waste Management Phoenix Open, voegde Scottie Scheffler een tweede trofee toe aan zijn lijst door met een voorsprong te winnen in deze Arnold Palmer Invitational.

Scottie Scheffler winnaar van de Arnold Palmer Invitational - via Twitter @@barstoolsports

Scottie Scheffler winnaar van de Arnold Palmer Invitational – via Twitter @@barstoolsports

De PGA Tour presenteerde deze week een historische bijeenkomst van de Tour: de Arnold Palmer Invitational. Vijf jaar na de dood van de zevenvoudig grote winnaar, blijft Bay Hill dit geweldige evenement organiseren ter nagedachtenis aan de kampioen. De Bay Hill-baan, een van Tiger Woods' favoriete terreinen met acht overwinningen, is een nieuwe test voor spelers.

Nadat hij Rory McIlroy de leiding heeft zien nemen in de eerste ronde met een kaart van 65 (-7), waarna Viktor Hovland op vrijdag een kaart van 66 (-6) teruggeeft om zichzelf bovenaan het klassement te plaatsen, is het eindelijk Scottie Scheffler die op de bovenste trede van het podium eindigde. De Amerikaan die de Ryder Cup in 2021 won, keerde kaarten van 70-73-68-72 terug en won een kans voor het trio Tyrell Hatton, Viktor Hovland en Billy Horshel. De Noor mist de play-off nipt met een bogey op de par drie van 17.

Scottie Scheffler voegt aan zijn record zijn tweede overwinning toe na de Waste Management Phoenix Open, die een maand geleden werd gewonnen. Hij volgt Bryson DeChambeau op, vorig jaar winnaar van het evenement. Door deze tweede overwinning van het seizoen kan hij de leiding nemen in de FedEx Cup, voor Hideki Matsuyama. Hij behaalde ook een plaats op de wereldranglijst en bereikte zijn beste positie op de 5e positie.

Viktor Hovland neemt met deze tweede plaats de derde plaats ter wereld over van Patrick Cantlay. Jon Rahm blijft nummer 1 van de wereld.

Paul Barjon, de enige Fransman die bij dit evenement betrokken was, kwam niet door de Cut met kaarten van 76 (+4) en 83 (+11).

Om het volledige scorebord te vinden: hier klikken.