Na een ademloze laatste ronde wint Rory McIlroy de Hero Dubai Desert Classic dankzij een laatste birdie op 18. Hij wint met één slag voorsprong op de Amerikaan Patrick Reed, met wie hij een felle strijd om de zege vocht. Julien Brun tekent een schitterende prestatie met een vijfde finaleplaats! Victor Perez zat er in de laatste ronde niet bij: hij finishte als 28ste.

Rory McIlroy wint de Hero Dubai Desert Classic

Rory McIlroy winnaar van de Hero Dubai Desert Classic – via Twitter @DPWorldTour

Wat een laatste ronde in Dubai op de Emirates Golf Club! Rory McIlroy zat na drie ronden in de leidersstoel met een voorsprong van drie slagen, maar deze laatste ronde was erg spannend. De Noord-Ier kreeg al snel gezelschap aan het roer van het toernooi door de Amerikaan Patrick Reed. De bewoner van LIV Golf tekent na een reis naar -3 een adelaar op de 10e dankzij een bijna perfect hybride schot, strijkend tegen de albatros, en vervolgens een nieuwe birdie op de 11e hole.

Rory McIlroy ondersteunde de voormalige Masters-winnaar met een solide spel. McIlroy was de start van de 18e een stap voor, voordat hij gezelschap kreeg van Reed dankzij een laatste birdie.

De deal was dan ook simpel: een birdie is de overwinning, een par biedt een play-off aan Reed en een bogey of meer en McIlroy schrijft de trofee af. Na een drive op de rand van een hindernis, een lay-up en een wedge shot op een paar meter van de vlag, boekte de nummer 1 van de wereld de overwinning en voegde hij zijn eerste Rolex Series-ster toe aan zijn record. Dit is zijn derde overwinning op de golfbaan van de Emirates Golf Club.

Patrick Reed met twee briljante schoten en een kaart van 65 (-7) tekent een tweede plaats. Lucas Herbert vervolledigt het podium dankzij zijn 66 ​​(-6) in deze laatste ronde.

XXL prestatie voor Julien Brun die als 5e eindigde in deze Rolex Series in Dubai. Een solide week en zijn laatste ronde in 68 (-4) stellen hem in staat om grote punten te pakken voor de Race to Dubai en voor de wereldranglijst.

Victor Perez, in de rol van Patrick Reed, zal deze zondag niet in de wedstrijd zijn geweest. Hij voert een kaart van 75 (+3) in en eindigt als 28e.

Romain Langasque tekent een top 20 op deze Hero Dubai Desert Classic met een uiteindelijke 16e plaats op -10.

Julien Guerrier eindigde als 65e en Antoine Rozner als 78e.

Om het eindklassement van de Hero Dubai Desert Classic te vinden: hier klikken.