Jon Rahm won zondag in Dubai het DP World Tour Championship na een laatste ronde onder controle. De Spanjaard heeft twee slagen voorsprong op Alex Noren (SUE) en Tyrell Hatton (ANG). Rory McIlroy won dankzij een vierde plaats in dit laatste evenement van het seizoen voor de vierde keer in zijn carrière de Race to Dubai. Hij tekent ook het dubbele van de circuits, aangezien hij eerder dit seizoen de FedEx Cup had gewonnen. Victor Perez eindigt als beste Fransman van dit DP World Tour Championship met een 12e plaats.

Rahm winnaar van het DP World Tour Championship, McIlroy wint de Race

Jon Rahm (links) en Rory McIlroy winnaars van respectievelijk het DP World Tour Championship en Race to Dubai – via Twitter @DPWorldTour

Het DP World Tour-seizoen eindigde vandaag met twee grote kampioenen, Ryder Cup-spelers, Major-winnaars en zowel nummer 1 als voormalig nummer 1 van de wereld. Dankzij een schitterende laatste ronde in 67 (-5) op de Earth course van de Jumeirah Golf Estates won Jon Rahm dit DP World Tour Championship met een voorsprong van twee stappen. De Spanjaard heeft een voorsprong van twee slagen op Tyrell Hatton en Alex Noren. Jon Rahm waardeert deze route in Dubai zeker, want het is al zijn derde overwinning in het DP World Tour Championship, wat zijn aantal overwinningen in de Rolex Series op vijf brengt.

Rory McIlroy wint de race naar Dubai. De nummer 1 van de wereld uit Noord-Ier wordt voor de vierde keer Europees Golfer van het Jaar. Hij eindigde aan de voet van het podium in Dubai, op -16, vier slagen achter Jon Rahm. Hij tekent de dubbel aangezien hij eerder dit seizoen al de FedEx Cup had gewonnen op East Lake.

Victor Perez tekent deze zondag een solide laatste ronde, een kaart van 66 (-6), waarmee hij 14 plaatsen in het klassement wint en dus een top 15 tekent, 12e op -7. Hij eindigde zijn jaar op het Europese circuit op de 23e plaats.

Romain Langasque speelt in de PAR tijdens de laatste ronde en tekent een top 20 om zijn seizoen af ​​te sluiten. Hij eindigde als 50e in de race naar Dubai.

Antoine Rozner, na vier ronden in het par-totaal, eindigde als 34e. De Racingman eindigt zijn jaar op de DP World Tour op een 30e plaats.

Om het volledige klassement van het DP World Tour Championship te vinden: hier klikken.

Om het eindklassement van de Race to Dubai te vinden: hier klikken.