Wat is er nieuw tijdens de Race to Costa Del Sol? De Zweedse Julia Engstrom beleefde een onvergetelijke week op de Golf du Médoc, in Bordeaux, waar ze het prestigieuze Lacoste Ladies Open De France won met een voorsprong van Céline Herbin en Magdalana Simmermacher. Ze is ook de auteur van een zeldzame hole-in-one in de tweede ronde.

Julia Engstrom - © ASO / P.Ballet

Dankzij de overwinning voegde Engstrom dit jaar 150 punten toe aan haar totaal, wat haar naar de tweede plaats bracht in de Race naar Costa Del Sol, waardoor de Belg Manon de Roey op de derde plaats eindigde en het gat met leider Emily Kristine Pedersen, die haar gestage progressie voortzette met een finish in T15.

De LET Rookie of the Year 2018 heeft haar ogen gericht op zilverwerk, met haar laatste overwinning die haar tweede overwinning van het seizoen en de vierde van haar carrière vertegenwoordigt, na twee overwinningen in de LET Access Series in 2018. Op slechts 19 jaren, Engstrom is in opkomst als een belangrijke kracht in LET.

Lacoste Ladies French Open 2020: Engström wint, Herbin tweede

Lacoste Ladies French Open 2020: Engström wint, Herbin tweede - fotocredit T.Renaud / ASO

Met elk 75 punten voor de tweede plaats stegen Herbin en Simmermacher allebei aanzienlijk in het klassement. De Franse veteraan steeg 22 plaatsen naar de 10e plaats en de jonge Argentijn steeg 73 plaatsen naar de 14e plaats.
Voormalig Solheim Cup-speler Florentyna Parker eindigde op de vierde plaats en klom 51 plaatsen om de 34e plaats te bereiken, terwijl de even succesvolle spelers Kim Metreux en Meghan MacLaren zich in de top 20 bevinden.

De Australische Stephanie Kyriacou kwam nog dichter bij Alice Hewson in de race voor LET's "Rookie of the Year", ze scoorde 36 punten voor haar 5e plaats solo. Ze staat nu op de 7e positie, één plaats achter Hewson.

Voor de volledige ranglijst, hier klikken.